Eyüpsultan Belediyesi, Kültür İşleri Müdürlüğü, Şehir ve Hafıza sohbetleri

Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Şehir ve Hafıza’ sohbetleri büyük ilgi görüyor.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde düzenlenen programda, son yüzyıldaki en büyük Türk tarihçilerinden biri olarak kabul edilen Reşat Ekrem Koçu’nun yazdığı ama tamamlayamadığı İstanbul Ansiklopedisi’ndeki Eyüpsultan üzerine bir sohbet gerçekleşti.

Tarih Araştırmacısı ve Şehir Tarihçisi Mehmet Dilbaz’ın konuşmacı olarak katıldığı ve 4’üncüsü yapılan ‘Şehir ve Hafıza’ sohbetleri dinleyicilerin katılımıyla birlikte interaktif bir şekilde yapıldı.

100 yıl, 200 yıl ve 300 yıl öncesine ait Eyüpsultan’ın konuşulduğu, tartışıldığı program, dönemin ruhuna uygun müzikler ve şiirler eşliğinde sürdü.

Son yüzyılın en büyük tarihçilerinden birinin Reşat Ekrem Koçu olduğunu söyleyen Mehmet Dilbaz, şöyle konuştu:

“Koçu’nun İstanbul Ansiklopedisi’ni tamamlamaya ömrü yetmedi ama kültürümüz ve tarihimiz için çok önemli bir kaynak bıraktı. Reşat Ekrem Koçu İstanbul’u her yönüyle anlatan en sıra dışı isimlerdin biri. Şehrin tarihinin yeri doldurulamaz kaynağı. Yalnız Koçu’yu sadece İstanbul Ansiklopedisi ile tarif etmek mümkün değil.”

Bilinmeyen ‘Eyüpsultan Tarihi’nin konuşulduğu, interaktif bir şekilde yapılan, müzik ve şiir dinletisiyle süslenen Şehir ve Hafıza programı katılımcıların sorularıyla sona erdi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız