Son Ramazan Özel Programının Konuğu Başkan Deniz Köken Oldu

Gençler Murat Kekilli Konseriyle Eğlendi

Eyüpsultan’da, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif bu yıl bambaşka bir coşkuyla geçti.

Eyüpsultan Belediyesi, Razaman ayı boyunca hafta içi her gün yaptığı canlı yayınlarla Ramazan’ın huzurunu ve neşesini evlerinize taşıdı.

Tüm Eyüpsultan’dan hatta dünyanın farklı ülkelerinden izleyiciler, Eyüpsultan’dan ayrı bir Ramazan-ı Şerif geçirmesinler diye düzenlenen programlar sayesinde memleket hasretlerini giderdiler.

Eyüpsultan Belediyesinin Ramazan Özel Programı olan “Eyüpsultan’da Ramazan” canlı yayınının son programına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken konuk oldu.

“RAMAZAN-I ŞERİFİ KARŞILADIK, UĞURLUYORUZ”

Enes Yıldırım’ın sunduğu programa katılan Başkan Deniz Köken “Ramazan ayını karşıladık ve uğurluyoruz. Hayat da böyle değil mi? Önce karşılıyoruz sonra uğurluyoruz. Ramazan da her yıl bize bir karşılama ve bir uğurlamanın olduğunu gösteriyor.” dedi.

NORMALLEŞME SÜRECİ

Deniz Köken sözlerine şöyle devam etti: “Mart’ın başından itibaren yoğun çalışmalarımız vardı. Hükümetimizin açıkladığı, Haziran ayından itibaren gevşeme politikası ile ilgili daha farklı çalışmalar içinde olacağız. Camilerimiz açılıyor, kuaförler açıldı.”

“CAMİLERİMİZ İBADETE AÇILIYOR”

“Herkes camilerimizin açılmasını özlemle bekliyor. Bu süreçte camilerimiz açıldığı zaman vatandaşlarımız ibadetlerini yaparken ne kadar çok kurallara uyarsa hadise daha çabuk çözülecektir. Aksi takdirde hastalık artarsa tekrar kısıtlamak zorunda kalırız endişemiz var. Şu ana kadar çok iyi götürdük. Bundan sonra da gerekenlerin yapılacağına inanıyorum.”

“HİJYEN ÖNCELİĞİMİZ OLMALI”

“Yılbaşına kadar kontrollü bir süreç devam eder. Şunu biliyoruz ki hijyen hayatımıza girdi. Yaşam kalitemizin artması konusunda hijyen birinci sıraya gelmiş oldu. Ayrıca çok fazla rahat hareket etme meselesini yavaşlatmamız lazım.”

“HİZMETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

“65 üstü vatandaşlarımız için, dışarı çıkamayanlar için, alışverişe gidemeyenler için evlere servis hizmetimiz devam ediyor. Hastanelere gidemeyenleri taşıma hizmetimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullanacağı yerlerin ilaçlaması, dezenfeksiyonu devam ediyor. Buralarda maskesiz alışveriş yapılmaması için denetimler devam ediyor. Tek başımıza sadece bizim yapmamız mümkün değil. Vatandaşlarımız ve esnafımızın da bu kurallara uyarsa işlerimiz kolaylaşacak. Hem bandomuz hem Mehter Takımı konserlerimiz bayram süresince devam edecek.”

“23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, Anneler Günü’nde etkinlikler yaptık. Vatandaşlardan gelen önerileri de dikkate alıyoruz.”

LAVANTA BAHÇESİ

“Toprak en önemli varlık. Ne verirsen sana güzel bir şey sunuyor. Büyük nimetler sunuyor. Lavanta baştan itibaren gündemimizde vardı. En son Ağaçlı Köyü’nde kendi yerimize Eyüpsultan Belediyesinin Lavanta Bahçesi’ni yaptık. Görsel güzelliğinin yanında onun bir ürün olarak kullanılması konusunda bir işletmeyle anlaştık. Hem görsel güzelliğini kullanacağız, hem de esanslarının ihraç edilmesine katkı sağlayacağız.”

“TOPRAĞIN AKTİF KULLANILMASI TARAFTARIYIM”

“Ben toprağın aktif olarak kullanılması taraftarıyım. Şimdi bir sera arayışımız var. Bir sera hizmete sunup bölgemizde belediye olarak bir tanzim satış kurabilir miyiz diye çalışmamız var.”

BAĞIMSIZLIK KÖYÜ

“Bağımsızlık Köyü’nde tarım olacak, tarımla rehabilite olacak. Bitkiyle rehabilite var. Mutfak eğitimleri var. Orada elde edilen ürünlerle piyasaya hediyelerimiz olacak inşallah. Burası Adalet Bakanlığımızın başlattığı bir proje. Uzun süreden beri yer bulunamadığı için askıda kalmış bir projeydi. Biz projeyle karşılaştık ve hemen ortaklık yapmaya başladık. Biz, İstanbul Valiliği ve Denetim Serbestlik Müdürlüğü orada çok orijinal bir iş yapıyoruz. Burada, herhangi bir şeye bağımlı olup hayatını normal olarak sürdüremeyen genç kardeşlerimizle ilgili rehabilite çalışması olacak. Uzmanlarla görüşme odaları var, dışarıda da uygulama odaları var. Orada bitkiyle terapi var, bir meslek öğrenmesiyle ilgili çalışmalar var, müzik odası var, ritim gurubu var, çiçek aranjman çalışması var, mutfak var, orta bölümde de tarla ile ilgilenme var. Toprak, bitki ve elle bir şeyler üretmek konusunda bir mekanizma.”

“BUNUN BİR BENZERİ YOK”

“Bunun bir benzeri yok. Bir kere böyle bir yara var, sadece ilaçla tedavi etmeye çalışıyorsunuz. İlaçla tedavi de nereye kadar. O yüzden bu bir mihenk taşı.”

“HER YÖNÜYLE FARKLI BİR RAMAZAN OLDU”

“Her yönüyle farklı bir Ramazan oldu. Yaptığımız yayınlarda vatandaşların doğru bilgilendirilmesini istedik, Sultan’ın beldesini çok net bir şekilde canlı olarak görebilsinler istedik, Eyüpsultan’a gelememe sebebiyle yaşadıkları mahzunluklarını gidermek istedik. Vatandaşlarımızla yüz yüze görüşeceğimiz günleri de, onlara konserler vereceğimiz günleri iple çekiyorum. Dualarımız, bir an evvel normal hale dönelim, yine meydanlarda parklarda buluşalım diye.”

Vatandaşların Ramazan Bayramı’nı da kutlayan Başkan Deniz Köken programda vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.

METRO VE TRAMVAY ÇALIŞMALARI

Başkan Deniz Köken, metro çalışmalarıyla ilgili gelen bir soruya: “Metro bu yıl açılacak ama Sirkeci - Alibeyköy tramvay hattı biraz daha uzayacak. Çünkü başka tadilatlar gerekti.”

Nişanca Mahallesi tapu teslim töreni ile ilgili soruya ise: “Son aşamaya geldik. Devamlı ekipler çalışıyor. Kendileriyle paylaşacağız. Zor bir süreç. Nişanca planını çözersek bana göre İstanbul’da, dönüşüm için neler yapılabileceği konusunda örnek bir proje olacak.”

Programın devam eden dakikalarında ise, Ramazan ayı boyunca tarihi mekanları ziyaret eden, tanıtan Rehber Serdar Durmaz ve Tarihçi – Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu, Mimar Sinan’ın güzel eserlerinden olan Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin ne zaman yapıldığı ve mimari özelliklerini anlattılar.

Tarih Araştırmacısı Mehmet Dilbaz ise Eyyûb el-Ensarî'nin hayatından kesitler anlatıp, o dönemde yaşanan olaylarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca İshak Danış Kuran-ı Kerim tilaveti yayınlandı, tasavvuf müziğinin en güzel eserleri ve ilahiler seslendirildi, Hacivat – Karagöz gösterisi yer aldı.

GENÇLER İÇİN MURAT KEKİLLİ KONSERİ

Bu arada yine Eyüpsultan Belediyesi, Gençlik Haftası olması sebebiyle, sosyal medya hesabı üzerinden saat 22.30’da Murat Kekilli konseri yayınladı. Canlı olarak yayınlanan konserde sanatçı sevilen şarkılarını izleyiciler için seslendirdi.

Konser öncesi Başkan Deniz Köken facetime ile yayına bağlanarak önce izleyenleri ve Murat Kekilli’yi selamladı, sonrasında ise Murat Kekilli’ye “Eyüp Stadı’nda da konser verelim inşallah” çağrısında bulundu.

Programın tamamını izlemek isteyen vatandaşlar alttaki linkten ulaşabilirler:

https://www.facebook.com/eyupsultanbelediyesi/videos/193182711778689/?epa=SEARCH_BOX

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız