Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, paydaş bilgilendirme toplantısı yapıldı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in, ilçenin özellikle kırsal alanlarında kalkınmayı sağlamak amacıyla hizmete açtığı Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Tarım 4.0 Projesi kapsamında gerçekleştirilen Eyüpsultan Saha Çalışmalarıyla ilgili paydaş bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılan bilgilendirme toplantısına Eyüpsultan İlçe Tarım Müdürü Fatih İke, Permatürk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Aksel, Kibele Project Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Yusuf Kurt, Buğday Derneği’nden Didar Kalafat, Eyüpsultan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Acar, EK-BİÇ-YE-İÇ Yüksek Ziraat Mühendisi Kevser Üner Öztürk, EK-BİÇ-YE-İÇ Peyzaj Mimar Melis Tanrıverdi, Akıllı Mantar kurucusu Mert Özal, Yıldız Tozu Anaokulu kurucusu Sezen Yamaç, Arıcı Resul Aydemir, Sütçü Yusuf Çiftliği’nden Kerem Yetimoğlu, Beykoz Üniversitesi’nden Burçak Gürsoy, Ezgi Çolak, Pirinççi, Ağaçlı, İhsaniye, Işıklar, Odayeri, Göktürk, Mithatpaşa, Mimar Sinan ve Çiftalan Mahalle Muhtarları katıldı.

Bilgilendirme toplantısında Dr. Ulaş Karakoç, ilçede ve ilde yer alan paydaş kurumlara, gıda topluluklarına, tarım girişimciliği yapan kişilere, Eyüpsultan sınırları içerisinde yer alan köylerden gelen temsilcilere ve ilgili tüm kişilere projeyle ilgili bugüne kadar yürütülen faaliyetler ilgili olarak bilgi aktarımında bulundu.

Seminerde ayrıca yine proje kapsamında 7 köyde yapılan saha çalışması anket sonuçları paylaşılarak, katılımcılardan gelen geri dönüşler doğrultusunda projenin bundan sonraki safhalarında ne gibi faaliyetler yürütülmesi gerektiği, projenin finali için oluşturulacak Tarım 4.0 Dijital Yol Haritasında hangi başlıkların öne çıkacağı konuları masaya yatırıldı.