Vatandaşlara ücretsiz kalp sağlığı ve efor testi

Eyüpsultan Belediyesi “12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası” kapsamında vatandaşlara yönelik ücretsiz olarak kalp sağlığı ölçümleme ve efor testi yaptı.

İsfanful AVM’de ve Eyüpsultan Meydanı’nda kurulan çadırda yapılan testlerde maske ve mesafe kuralı dikkate alındı.

Kalp sağlığı ölçümleme ve efor testi öncesi vatandaşlar 3 dakikalık basamak testine tabi tutuldu. Yapılan her test sonrası ise ölçüm cihazları görevliler tarafından dezenfekte edildi.

Ayrıca test yaptıran vatandaşlara uzman eğitmenler, daha sağlıklı bir yaşam için neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirmede bulundu.

Bu arada belediye personeli için de kalp sağlığı ölçümleme ve efor testi yapıldı. Personel, Belediye Hizmet Binası önünde kurulan çadırda test yaptırdı.