Zabıtalar, Market, Restoran ve Pazarları Denetledi

Eyüpsultan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaş sağlığı için Koronavirüs salgınına karşı başlattığı hijyen denetimlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki semt pazarları ile restoranlar, fastfood restoranları, lokanta, market, fırın, pastane, börek salonları gibi iş yerlerini denetledi.

Pazarlarda esnafın özellikle maske ve eldiven kullanıp kullanmadığı, tezgah aralarında olması gereken 3 metre kuralına uyup uymadığı incelendi. Kurallara uymayanlar uyarıldı ve bilgilendirme yapıldı.

Gıda üzerine hizmet veren işyerlerinde ise çalışanların eldiven ve maske kullanıp kullanmadıkları, marketlerin fahiş fiyatla ürün satıp satmadıkları incelendi. Eyüpsultan’daki esnafların, Koronavirüse karşı alınan kurallara genel olarak uydukları gözlemlendi.

Yapılan denetimler sırasında hijyen kurallarına ve tebligatlara uymayanlar, bu kuralları ihlal edenler hakkında cezai işlem uygulanacak.