Belediye Meclisinin 20.10.2020 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 2. toplantı dönemi Ekim ayı Meclis toplantısı 3. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde Hukuk+Kültür ve Turizm+Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Ortak Komisyonunun 19.10.2020 tarih ve 04 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+KÜLTÜR VE TURİZM+AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER

ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 04

RAPOR TARİHİ : 19.10.2020

İLGİ : Yazı İşleri Müdürlüğünün 27.07.2020 tarih ve 15470 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Yazı İşleri Müdürlüğünün yazısında; “Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi ortak olarak vermiş oldukları yazılı önergede "Eyüpsultan İlçemiz ile Rize Çayeli Belediyesi arasında manevi değerlerinin karşılıklı olarak daha etkin bir şekilde tanıtılmasını sağlamak, sosyal, kültürel, proje ve hizmet uygulamalarını paylaşmak, yerel yönetimler alanında işbirliğinde bulunarak dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizi geliştirip güçlendirmek amacı doğrultusunda kardeş şehir olması için gerekli çalışmaların yapılması ve meclis kararı alınması hususunu arz ederim." denilmektedir.

Buna istinaden; makamınızca da uygun görüldüğü takdirde Belediyemizin Rize, Çayeli Belediyesi ile kardeş şehir olması ve işbirliği protokolü imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunda karar alınabilmesi için yazımızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; 5393 sayılı Kanunun 18.maddesinin (p) bendi gereğince Belediyemizin Rize, Çayeli Belediyesi ile kardeş şehir olunması ve işbirliği protokolü imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Kültür ve Turizm+Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Ortak Komisyonunun 19.10.2020 tarih ve 04 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız