2021 Ekim Ayı Meclis Kararları

Belediye Meclisinin 07.10.2021 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 3. toplantı dönemi Ekim ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Tarife Komisyonunun 06.10.2021 tarih ve 05 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

TARİFE KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 05

RAPOR TARİHİ : 06.10.2021

İLGİ : Mali Hizmetler Müdürlüğünün 23.09.2021 tarih ve 35474 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Mali Hizmetler Müdürlüğünün yazısında; “2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun Ücrete Tabi İşler başlıklı 97. maddesi “Belediyeler bu kanunda harç veya katılma payı konusu yapılmayan ve ilgililerin isteğine bağlı olarak ifa edecekleri her türlü hizmet (...) için belediye meclislerince düzenlenecek tarifelere göre ücret almaya yetkilidir” hükmü gereği vergi ve harç dışında kalan ücretlere ilişkin; Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Eyüpsultan İlçesi dahilindeki spor salonları, Akşemsettin Yüzme Havuzu ve Topçular Yüzme Havuzunun tarife teklifi düzenlenmiş olup ilişikte sunulmuştur.

Makamınızca da uygun görüldüğü taktirde bu hususta karar alınması için yazımız ve eklerinin meclise havalesini olurlarınıza arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; Eyüpsultan İlçesi dahilindeki bulunan spor salonları ve Akşemsettin Yüzme Havuzu ve Topçular Yüzme Havuzunun tarife teklifinin Yüzme Havuz Ücreti Diğer Hususlar kısmında 5. Maddesinin “Eyüpsultan Belediyesi bünyesindeki; memur, işçi, sözleşmeli memur, iştirak şirket personelleri, hizmet ihalesi ile istihdam edilen personeller % 25 indirimli faydalanacaktır.” ifadesinin “Eyüpsultan Belediyesi bünyesindeki; meclis üyeleri, memur, işçi, sözleşmeli memur, iştirak şirket personelleri, hizmet ihalesi ile istihdam edilen personeller ve 1. derece yakınları % 40 indirimli faydalanacaktır.” şeklinde değiştirilerek kabulü komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Tarife Komisyonunun 06.10.2021 tarih ve 05 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız