2022 Temmuz Ayı Meclis Kararları

Belediye Meclisinin 05.07.2022 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 4. toplantı dönemi Temmuz ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; İmar Komisyonunun 05.07.2022 tarih ve 88 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

İMAR KOMİSYON RAPORU

Rapor No : 88

Rapor Tarihi : 05.07.2022

Konu : Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 76629 sayı, 29.06.2022 tarihli yazısı.

KOMİSYON İNCELEMESİ

04.07.2022 tarihinde Meclis tarafından İmar Komisyonuna havale edilen teklifte;

“Eyüpsultan İlçe sınırları içerisindeki İmar Planlarının; yeni kentsel mekan ihtiyaçları doğrultusunda sürdürülebilir plan kararlarıyla yeniden değerlendirilmesi güncel konularımızdan olup, Müdürlüğümüz tarafından planlar, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'nde belirtilen ilke, esas ve standartlara uygun olarak değerlendirilerek 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Plan Revizyonları hazırlanması çalışmaları devam etmektedir.

Bu çalışmalar kapsamında meri 1/5000 ölçekli plan ile meri 1/1000 ölçekli planlar arasında hiyerarşi ve plan kararları açısından uyumsuzluk bulunan bölgeye yönelik revize plan çalışması “Eyüpsultan İlçesi Topçular Mahallesinde Yer Alan Sanayi Alanları ve Yakın Çevresine İlişkin Nazım ve Uygulama İmar Planlarının Hazırlanması” işi, yüklenici firma tarafından hizmet alımı yoluyla, ilgili kurum ve kuruluş görüşleri doğrultusunda hazırlanmıştır.

TALEP/SONUÇ: Eyüpsultan İlçesi Topçular Mahallesinde Yer Alan Sanayi Alanları ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 ölçekli ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Hazırlanması işine ilişkin İmar Planı paftaları, açıklama raporları ve kurum görüşleri yazımız ekinde olup, 1/5000 ölçekli plan teklifinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisince görüşülmek üzere teklif karar olarak karar alınması, 1/1000 ölçekli plan teklifinin ise Meclisimizce görüşülerek karara bağlanması hususunun uygun görülmesi halinde 3194 sayılı kanunun 8/b maddesine göre Meclise havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuzun yapmış olduğu inceleme neticesinde; Topçular Bölgesine ait 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı oybirliği ile kabul edilmiş olup 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Teklifinin ise onaylanmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesine havalesi oybirliği ile uygun görülmüştür. Yüce Meclise arz olunur.

KARAR :

İmar Komisyonunun 05.07.2022 tarih ve 88 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.