2023 Haziran Ayı Meclis Kararları

Belediye Meclisinin 08.06.2023 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 5. toplantı dönemi Haziran ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk+Kültür ve Turizm+Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Ortak Komisyonunun 07.06.2023 tarih ve 01 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK +KÜLTÜR VE TURİZM +AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 01

RAPOR TARİHİ : 07.06.2023

İLGİ : Yazı İşleri Müdürlüğünün 29.05.2023 tarih ve 130080 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Yazı İşleri Müdürlüğünün yazısında, “Her iki ilçenin manevi değerlerinin karşılıklı olarak daha etkin bir şekilde tanıtılmasının sağlanması, geleneksel ve tarihi bağlar çerçevesinde şehircilik ve kültürel açıdan işbirliğinin oluşturulması, yerel yönetimlerin geliştirilmesi, birlik ve beraberlik içinde ortak bir kültür oluşturulması, toplumsal hizmetler, halkın sağlığı, eğitim ve kültürel varlıkların korunması, sosyal ve kültürel ilişkilerin kurulması, sanat ve sportif faaliyetlerde bulunulması, turizm ve tanıtım alanlarında faaliyet ve projeler geliştirilmesi amacı doğrultusunda Belediyemizin Ordu İli, Kumru İlçe Belediyesi ile kardeş şehir olunması düşünülmektedir.

Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde 5393 sayılı Kanunun 18.maddesinin (p) bendi gereğince Belediyemizin, Ordu İli, Kumru İlçe Belediyesi ile kardeş şehir olunması ve işbirliği protokolü imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunda karar alınabilmesi için yazımızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim .” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde, 5393 sayılı Kanunun 18.maddesinin (p) bendi gereğince Belediyemizin, Ordu İli, Kumru İlçe Belediyesi ile kardeş şehir olunması ve işbirliği protokolü imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Kültür ve Turizm+Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Ortak Komisyonunun 07.06.2023 tarih ve 01 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız