Eyüpsultan Belediyesi, Güzeltepe Aktif Yaşam Merkezi, Robot Okulu

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Güzeltepe Aktif Yaşam Merkezi’nde açılan Robot Okulu yoğun ilgi görüyor.

Robot Okulu, henüz 4 hafta önce açılmasına rağmen öğrenci sayısı şimdiden 150’ye ulaştı. Okulda, 9 yaşından 20 yaşına kadar öğrenci ders görüyor.

Robot Okulu’nda; Robotik Kodlama, Grafik Tasarım, Oyun Tasarımı, Web Sitesi Yapımı, Akıllı Telefon Uygulama Geliştirme ve Profesyonel Yazılım dersleri veriliyor.

Bilişim ve teknoloji üzerine, yaş gruplarına ve ilgi alanlarına göre farklı branşlarda verilen eğitimlere katılan öğrenciler kadar veliler de çocuklarındaki olumlu gelişmelerden dolayı çok memnun.

6 hafta ile 3 ay arasında değişen eğitimlere katılan öğrenciler, Robot Okulu’nda bir yandan aldıkları derslerle teknolojik gelişmeleri yakından takip ederken, diğer yandan da boş zamanlarını en verimli halde kullanarak kendilerini geliştirme imkanı buluyorlar.

Eğitimlerde en büyük hedeflerden biri Eyüpsultan’da nitelikli öğrenciler yetiştirerek bu alanda Türkiye’de ve dünya çapında düzenlenen yarışmalarda ve turnuvalarda Eyüpsultan’ı en başarılı şekilde temsil etmek.

Eyüpsultan Belediyesi Güzeltepe Aktif Yaşam Merkezi Robot Okulu Sorumlusu Hasan Özütatlı okul ve derslerle ilgili verdiği bilgilerde şunları söyledi:

“Burada bilişim üzerine, teknoloji üzerine eğitimler veriyoruz. Çok farklı sevilerde, çeşitli müfredatlarımız var. Her yaş seviyesine uygun farklı içeriklerde eğitimler veriyoruz. Bu bölgede yeni olmamıza rağmen 150 tane öğrencimiz var.

Bu eğitimlerimizi kış sezonunda da vermek istiyoruz. Robot Okulu ile ilgili hem öğrencilerimizden, hem velilerimizden çok güzel dönüşler oluyor. Onlar da düzenli olarak yeni eğitimlerimize katılmak istiyorlar. Başkanımız Deniz Köken’in destekleriyle daha da güçleneceğiz.”

MOBİL UYGULAMALARI DETAYLI BİR ŞEKİLDE ÖĞRENDİM’

4 haftadır derslere katılan öğrencilerden İrem Nur Bozkurt, Robot Okulu ile ilgili düşüncelerini paylaşarak, “Derslerimden çok memnunum. Belediye Başkanımıza ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Mobil uygulama dersini çok seviyorum. Mobil uygulamaların nasıl yapıldığını merak ediyordum. Şu anda tüm detaylarıyla öğrendim. Arkadaşlarıma da buraya gelmelerini tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

ROBOTLAR TASARLIYOR, YAPIYORUZ”

Buğlem Sude Kasapoğlu isimli öğrenci de Robotik derslerini çok sevdiğini belirterek, “Bazen bilgisayardan bazen legolardan ders işliyoruz. Burada robotlar tasarlıyoruz, yapıyoruz. Kendimi robotlar konusunda geliştiriyorum. Burada olmaktan çok memnunum. Tüm arkadaşlarıma de tavsiye ediyorum.” dedi.

Yunus Özyurt isimli öğrenci ise Robot Okulu’nda mobil uygulamalarını geliştirmeyi öğrendiğini belirterek, “Bu okulu çok seviyorum. Belediye Başkanıma ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız