Eyüpsultan Belediyesi, Yaz Spor Okulları, şenlik, Alibeyköy Spor Kompleksi, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken

Eyüpsultan Belediyesi'nin her yıl gençler ve çocuklar için geleneksel olarak düzenlediği Yaz Spor Okulları muhteşem bir şenlikle başladı.

Bu yıl 8 bin 300 gibi rekor bir müracaatın yapıldığı Yaz Spor Okulları’nın Alibeyköy Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen açılış şölenine Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yanısıra Eyüpsultan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Selahattin Temiz, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇOCUKLARI VE GENÇLERİ YÜZME HAVUZLARI VE SALON SPORLARIYLA BULUŞTURACAĞIZ”

Şölende çocuklara ve velilere seslenen Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, büyük ilgi gören Yaz Spor Okulları’nın limitini her yıl yüzde 50 oranında arttıracaklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sene 8 bin 300 müracaat aldık ama bu sayıyı her sene katlayarak arttıracağız. Bu yıl şişme havuzlarla idare ediyoruz ama en kısa zamanda sizleri yüzme havuzlarıyla da buluşturacağız. Yüzme konusuna çok yoğun bir talep var. Talepler neye göre yoğunlaşırsa biz de yatırımlarımızı ona göre yönlendireceğiz.

Önümüzdeki süreçte önce bir bölgede, daha sonra ikinci bir bölgede olmak üzere çocuklarımızı ve gençlerimizi yüzme havuzlarıyla buluşturacağız. Derdimiz şu, ilkokuldan ortaokula geçerken herkesin yüzme öğrenmesini istiyoruz. Bunun yanı sıra gençlerimizin salon sporlarını yapmaları için de gerekli ortamları oluşturacağız. Eyüpsultanlı çocuklar en iyisine layık.”

VELİLERİN TALEPLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ, BİRLİKTE PİŞİRİP BİRLİKTE YİYECEĞİZ”

Ramazan ayı ve seçimler nedeniyle bu sene Yaz Spor Okulları’nı biraz daha geç bir tarihte açmak zorunda kaldıklarını ifade eden Başkan Deniz Köken, şu açıklamalarda bulundu:

“Bir daha ki sene Ramazan Ayı biraz daha geriye gelmiş olacağı için Yaz Spor Okullarımızın süresi daha uzun olacak. Çocuklarımızın daha fazla yararlanabilmesi için okulların kapanmasının hemen ardından başlatacağız. Bu sene 13 branşta eğitim veriyoruz, yine sizlerden gelen talepler ve yapacağımız anketlerle branş sayısını ona göre ayarlayacağız.

Yıl içinde ve yıl sonunda İlçe Spor Müdürlüğümüz ve okullarımızla beraber hangi spor branşlarına talep varsa sporla ilgili yatırımlarımızı ona göre yapacağız. Beraber pişirip beraber yiyeceğiz, o yüzden velilerin talepleri bizim için önemli. Çocuklarımız sporla ve başka sosyal branşlarla muhatap olurlarsa onların gelişimlerine ve derslerine olumlu anlamda etki edeceğine inanıyorum."

BAŞKAN DENİZ KÖKEN ÇOCUKLARIN EĞİTİMLERİNE KATILDI

Konuşma sonrası çocuklara spor çantalarını verip hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Deniz Köken, spor kompleksini gezip çocuklarla birlikte tenis ve voleybol oynayıp ok attı.

Başkan Köken, Osmanlı Park’ta piknik yapıp çocuklarını bekleyen velilerle de bir araya gelerek bol bol sohbet edip, fikir alışverişinde bulundu.

KARİZMA ŞOV’DAN MUHTEŞEM BASKETBOL GÖSTERİSİ

Velilerin ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen açılış şöleninde Karizma Şov’un basketbol gösterisi ise izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Sihirbaz gösterisi, yüz boyama ve şişme oyun gruplarıyla gönüllerince eğlenen çocuklara şölende pamuk şekeri, patlamış mısır gibi çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

5 BÖLGEDE 13 SPOR BRANŞINDA EĞİTİM

Futboldan basketbola, voleyboldan yüzmeye, 5 bölgede 13 spor branşında, 77 eğitmenle gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları, 2 Ağustos’a kadar devam edecek.

Sadece spor odaklı olmayıp çocukların fiziksel gelişimlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel açıdan da daha donanımlı hale gelmelerini sağlayan Yaz Spor Okulları'yla Eyüpsultanlı çocuklar yazın keyfini doyasıya çıkaracak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız