Eyüpsultan, Regaip Kandili'nde Müminlerle Doldu Taştı

İslam dünyasının Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra dördüncü önemli merkezi sayılan Eyüpsultan, Regaip Kandili’nde İstanbulluların akınına uğradı.

Üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandili nedeniyle vatandaşlar akşam namazının ardından Eyüp Sultan Camii’ni doldurdu.

Yoğun yağmura rağmen kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda vatandaş, Eyüp Sultan Camii’ne gelerek Mevlid-i Şerif dinledi, Kur’an-ı Kerim okudu, Eyüp Sultan Hazretlerinin kabri başında bol bol dua etti. Namaz kılmak için yer bulamayanlar ise cami avlusuna serilen hasırlarda namaz kıldı.

Eyüpsultan Camii’ndeki Mevlid programı Kanal 7 televizyonu ve Eyüpsultan Belediyesi Facebook hesaplarından canlı olarak yayınladı.

Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri personeli ise vatandaşları ibadetlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi için gece boyunca çalışmalara devam etti. Yoğun yağmur nedeniyle Eyüpsultan Meydanı’nda biriken yağmur sularını temizleyen temizlik işleri personeli, meydana halılar serdi.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN VATANDAŞ VE ESNAFLA KANDİLLEŞTİ

Akşam namazı öncesi vatandaşlarla ve esnafla kandilleşen Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, tüm İslam aleminin Regaip Kandili’ni kutlayarak “Mübarek üç ayların ülkemize, ailemize ve tüm İslam alemine bereket, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ederim. Recep ve Şaban aylarını hayırlısı ile idrak edip Ramazan ayına kavuşalım inşallah” dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, Eyüpsultan Türbesi’ni ziyaret edip dua ettiler.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız