Eyüpsultan'da Türkü ziyafeti büyük beğeni topladı

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen “Anadolu’dan Türküler” programına ilgi yoğun oldu.

Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde (EKSM) düzenlenen programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Programda, Eyüpsultan Belediyesi kurslarında görev yapan öğretmenlerden oluşan orkestra tarafından çalınan Türküler kursiyer öğrenciler tarafından seslendirildi.

Öğrenciler, Türkiye’nin dört bir yanından özenle seçilmiş birbirinden güzel Türküleri seslendirirken salonda bulunanlar büyük bir keyifle dinleyerek alkışlarla eşlik ettiler.

Öğrencilerin sahnede türkü söylediği sırada, söylenen türkünün yöresine ait videolar gösterildi.

HER BİR YETENEĞE AYRI BİR KAPI AÇACAK ENSTRÜMANLARI SİZLERLE BULUŞTURACAĞIZ”

Programda sahneye gelerek bir konuşma yapan Başkan Deniz Köken, “Bu programları devam ettireceğiz. Kendi aranızdan yetişen yetenekler burada eserleri sunuyorlar. Bu çok güzel. Sizler de yetişeceksiniz. Hem musiki de hem sporda hem de diğer sanat dallarının tamamında her bir yeteneğe ayrı bir kapı açacak enstrümanları burada sizlerle buluşturacağız. Mahallelere kültür evleri, merkeze kültür merkezleri yapıyoruz, buralardan güzel yetenekleri çıkacak. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Deniz Köken’e ve Başkan Yardımcısı İsmail Uysal’a, Anadolu ozanları tarafından kullanılan, bağlama ailesinden bir halk çalgısı olan cura hediye edildi.

Başkan Deniz Köken de Türküleri seslendiren öğrencilerle orkestrada yer alan öğretmenlere çiçek vererek teşekkür etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız