Ramazan Söyleşileri'ne yazar Ahmet Turgut konuk oldu

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Ramazan ayına özel olarak düzenlediği Ramazan Söyleşileri devam ediyor.

Söyleşinin bu kez konuğu yazar Ahmet Turgut oldu.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de katılımıyla Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde düzenlenen söyleşide yazar Ahmet Turgut “İlk Ayet, İlk Hadis ve Son Ümmet” konusunu konuştu.

Konuşmasına, “Bizi Ramazan ayına eriştiren Rabbimize hamd olsun. İnşaallah bu ayı hakkıyla, hikmetiyle ihya edenlerden oluruz. Ramazan ayını genel anlamda hatırladığımız zaman aklımıza birkaç kod kelime geliyor” diyerek başlayan Ahmet Turgut bunlardan birinin Kadir Gecesi olduğunu söyledi.

Turgut; Kadir Gecesi’ni bin aydan hayırlı hikmeti kazandıran husus nedir? ilk ayetin ne olduğu, ilk hadis-i şerifin hangisi olduğu ve ilk ümmet, son ümmet ile Ramazan ayının faziletleri gibi konularda bilgiler paylaştı.