2019 Temmuz Ayı Meclis Kararları

Belediye Meclisinin 01.07.2019 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 1. toplantı dönemi Temmuz ayı Meclis toplantısı 1. birleşiminin Müdürlüklerden gelen teklifler bölümünde; Mali Hizmetler Müdürlüğünün 01.07.2019 tarih ve 15192 sayılı teklifi Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

BAŞKANLIK MAKAMINA

“5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun borçlanma başlıklı 68. maddesi "Belediye görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak amacıyla kanun çerçevesinde usul ve esaslara göre borçlanma yapılabilir ve tahvil ihraç edilebilir."denilmektedir.

Yine aynı kanunun e fıkrasına göre "Belediye ve Bağlı kuruluşları ile bunların sermayesinde %50 sinden fazlasına sahip oldukları şirketler en son kesinleşmiş bütçe gelirlerinin 213 sayılı VUK. göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla arttırılan miktarın yılı içinde toplam %10 u geçmeyen iç borçlanmayı Belediye Meclisinin kararı , % 10 u geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayı ile yapılabilir " denilmektedir.

Yukarıda bahsi geçen kanuna istinaden İstanbul İli, Eyüpsultan ilçesi sınırları dahilinde yatırım işlemlerini gerçekleştirmek için yaklaşık olarak 20.000.000,00 TL"na ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bedelin ödenebilmesi ve yatırım harcamalarında kullanılabilmesi için İller Bankası, Kamu ve özel bankalardan borçlanma yolu ile teminat mektubu veya krediye ihtiyaç duyulmuştur.

İlgili kanuna istinaden yasal koşullara uygun olmak kaydıyla kapsamı,süresi ve zamanı Belediye Başkanı tarafından belirlenmek ve gerektiğinde Belediye Başkanı tarafından temlik verilmek kaydıyla Belediye Başkanına yetki verilerek kredinin kullanılması hususunda yazımızın karar verilmek üzere Belediye Meclisi'ne havalesini;

Olurlarınıza arz ederim.”

KARAR :

Mali Hizmetleri Müdürlüğünün 01.07.2019 tarih ve 15192 sayılı teklifinin, 13.06.2019 tarih ve 2019/68 sayılı meclis kararı kapsamında yine ilgili kanuna istinaden yasal koşullara uygun olmak kaydıyla kapsamı, süresi ve zamanı kesinlikle değişmeden bir önceki kararda olduğu haliyle ve gerektiğinde Belediye Başkanına temlik yetkisi de dahil olmak üzere borçlanma yetkisinin verilmesi teklif karar olarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oy çokluğu ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız