Belediye Meclisinin 04.11.2021 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 3. toplantı dönemi Kasım ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Sosyal Hizmetler ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonunun 03.11.2021 tarih ve 01 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

SOSYAL HİZMETLER VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOMİSYONU

RAPOR NO : 01

RAPOR TARİHİ : 03.11.2021

İLGİ : Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün 26.10.2021 tarih ve 40268 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün yazısında; “Emzirmenin korunması, geliştirilmesi ve desteklenmesi önemli bir halk sağlığı konusudur. Dünya çapında her yıl 1 milyondan fazla yeni doğan bebek emzirilmediğinden dolayı ölmektedir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de bebeklerin ilk 6 ay yalnızca anne sütüyle beslenmesini önermektedir. Ülkemizde de aynı öneri Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilmektedir. Türkiye Nüfus Standartları Araştırması (TNSA) sonuçlarına göre ülkemizde anne sütü ile emzirme hakkında çeşitli araştırmalar yapılmış ve emzirme süresi hakkında 2013 yılından itibaren ciddi düşüşlerin yaşandığı tespit edilmiştir. Bu olumsuz tabloyu önemli hale dönüştürebilmek için Emzirme ve Anne Sütü ile Beslenme konusunda Türk Kanser Derneği ve Atlantis Yapım işbirliği ile "Emzirme ve Bebek Bakım Kabini Projesi" planlanmış ve 05 Ağustos 2015 tarihinde Bursa ilinde başlatılarak şu anda Ülkemiz genelinde 13 İl ve İlçe'de uygulamaya devam etmektedir. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. maddesinin c bendi kapsamında söz konusu projenin Eyüpsultan Belediyesinde de belirlenen bölgelerde ve ihtiyaç duyulduğunda belirlenecek yeni bölgelerde de uygulanması amacıyla Belediyemiz ve Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi ile ortak proje gerçekleştirmek ve protokol yapmak üzere belediye meclisinin onaylarına arz ederim.

Belirlenen Bölgeler;

Yeşilpınar Bölge Parkı,

Eyüpsultan Meydanı ” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Sosyal Hizmetler ve Bağımlılıkla Mücadele Komisyonunun 03.11.2021 tarih ve 01 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız