Belediye Meclisinin 04.11.2021 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 3. toplantı dönemi Kasım ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk+Çevre Ortak Komisyonunun 03.11.2021 tarih ve 09 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+ÇEVRE ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 09

RAPOR TARİHİ : 03.11.2021

İLGİ : Mali Hizmetler Müdürlüğünün 27.10.2021 tarih ve 40481 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Mali Hizmetler Müdürlüğünün yazısında;

“İlgi : 22.10.2021 tarih ve 48950 sayılı yazı.

İlgi yazı ile Kemerköy Sitesi (Kemer Country) yönetimi ve sakinleri, Eyüpsultan İlçesi Göktürk Merkez Mahallesinde bulunan Hızır Cadde isminin, Esat Edin Caddesi olarak değiştirilmesi yönünde talepte bulunmuştur.

Yapılan inceleme neticesinde, Hızır Caddesinin yalnızca Kemer Country sitesi tarafından kullanılması sebebiyle söz konusu isim değişikliğinin yapılması halinde site sakinleri dışında kimsenin bu değişiklikten olumsuz yönde etkilenmeyeceği tespit edilmiştir.

Ayrıca, İlçemizin en prestijli sitesi olan ve 1992 yılında İtalya'nın Bologna kentinde düzenlenen ''A VİSİON OF EUROPE'' sergisinde, Türkiye de ilk kez şehir planlaması anlayışına sahip site olması sebebi ile ödüle değer görülmüş bu projenin ilçemize kazandırılmasın da büyük emekleri geçen merhum Esat Edin isminin yaşatılması amacıyla, yalnızca Kemer Country sitesinin kullanımında olan Hızır Caddesi isminin Esat EDİN Caddesi olarak değiştirilmesi Göktürk Merkez Mahallesi ve özellikle site sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanacaktır.

Söz konusu cadde isminin değiştirilmesi hususunda yazımızın meclise havalesini;

Olurlarınıza arz olunur.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; Eyüpsultan İlçesi Göktürk Merkez Mahallesinde bulunan Hızır Cadde isminin, Esat Edin Caddesi olarak değiştirilmesi kabulü komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Çevre Ortak Komisyonunun 03.11.2021 tarih ve 09 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız