Belediye Meclisinin 06.10.2022 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 4. toplantı dönemi Ekim ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk+Çevre Ortak Komisyonunun 05.10.2022 tarih ve 20 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+ÇEVRE ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 20

RAPOR TARİHİ : 05.10.2022

İLGİ : İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 27.09.2022 tarih ve 89239 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün yazısında;

“İlgi: Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 29.08.2022 tarih ve 22956319-105.04/86643 sayılı yazısı

12.07.2019 tarihli ve 30829 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olan Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında, İl Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planı doğrultusunda mahalli idarelerce sıfır atık yönetim sisteminin kurulması, hizmet alanında geri kazanılabilir atık ve diğer atık olmak üzere kaynağında ayrı biriktirilen atıkların birbiriyle karıştırılmadan toplanmasına yönelik altyapının oluşturulması, geliştirip yaygınlaştırılması gerekmektedir.

Bu minvalde, plastik, kağıt ve metal gibi değerlendirilebilir atıkların toplanması konusunda herhangi bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapanlar ile ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan 28.03.2022 tarihli ve 2022/6 sayılı “Atık Toplayıcıları” konulu Bakanlık Genelgesi çerçevesinde belediye hizmet alanı içerisinde faaliyet gösteren atık toplayıcıların çalışma usul ve esasları belediye meclisi gündemine alınarak karara bağlanmalıdır.

TALEP/SONUÇ:

Eyüpsultan ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren atık toplayıcılarının çalışma usul ve esaslarının belirlenmesine dair ekte sunulan yönetmeliğin görüşülmek üzere Belediye Meclisine havalesini;

Olurlarınıza arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde, Eyüpsultan ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren atık toplayıcılarının çalışma usul ve esaslarının belirlenmesine dair yönetmeliğin kabulü komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Çevre Ortak Komisyonunun 05.10.2022 tarih ve 20 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.