Belediye Meclisinin 06.10.2022 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 4. toplantı dönemi Ekim ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Tarife+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 05.10.2022 tarih ve 03 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

TARİFE+PLAN BÜTÇE ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 03

RAPOR TARİHİ : 05.10.2022

İLGİ : Mali Hizmetler Müdürlüğünün 27.09.2022 tarih ve 84247 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Mali Hizmetler Müdürlüğünün yazısında;

“2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunun Ücrete Tabi İşler başlıklı 97.maddesi “Belediyeler bu kanunda harç veya katılma yapı konusu yapılmayan ve ilgililerin isteğine bağlı olarak ifa edecekleri her türlü hizmet (…) için belediye meclislerince düzenlenecek tarifelere göre ücret almaya yetkilidir.” hükmü gereği vergi ve harç dışında kalan ücretlere ilişkin; İşletme Müdürlüğünce hazırlanan 2022 yılı Bütçe İçi İşletmeye bağlı sosyal tesislerde satışı planlanan ürünlerin tarife teklifi düzenlenmiş olup ilişikte sunulmuştur.

Yazı ekinde bulunan ürünlere ilişkin olarak;

  1. Mevcut listede bulunan ürünlere ait ücret tarifelerinin belirlenmesi,
  2. Mevcut listeye ihtiyaç dahilinde ürün eklenmesi veya çıkarılması,
  3. Belirlenen ücretlerin daha sonra piyasa koşulları göz önünde bulundurularak gerekli fiyatların belirlenmesinde (artış-azalış) ve ihtiyaç doğrultusunda eklenecek ya da çıkarılacak ürünler içinde Eyüpsultan Belediye Başkanı Sayın Deniz KÖKEN’ in yetkilendirilmesi,

Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde yukarıda yazılı bulunan hususlar ile ilgili karar alınması için yazımız ve eklerinin meclise havalesini olurlarınıza arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde, Müdürlük teklifinin geldiği şekliyle kabulü komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Tarife+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 05.10.2022 tarih ve 03 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız