Belediye Meclisinin 10.10.2019 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 1. toplantı dönemi Ekim ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk+İmar+Eğitim ve Gençlik Ortak Komisyonunun 09.10.2019 tarih ve 01 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK + İMAR + EĞİTİM VE GENÇLİK ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 01
RAPOR TARİHİ : 09.10.2019
İLGİ : İşletme Müdürlüğünün 28.08.2019 tarih ve 19617 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

İşletme Müdürlüğünün yazısında;

“İlgi : 20/10/2014 tarih ve Mec: 93705235-301.05-2014/143 sayılı Meclis Kararı.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 15. maddesinin (h) fıkrası "Mahallî müşterek nitelikteki hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla, belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde taşınmaz almak, kamulaştırmak, satmak, kiralamak veya kiraya vermek, trampa etmek, tahsis etmek, bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesis etmek" denilmektedir.

Bu nedenle ilgi tarih sayılı Meclis kararı gereğince daha önce Eyüp Spor Kulübü derneğine tahsis edilen yerler doğrultusunda, İlçemiz sınırları içerisinde bulunan ve Mülkiyeti Belediyemize ait olan taşınmazlar üzerine, aynı zamanda Belediyemiz tasarrufunda bulunan yeşil alan, kamuya terkinli alan ve plan donatılarında belirtilen alanlarda sadece GSM operatörlerine, 10 m² yi geçmeyecek şekilde Eyüp Spor Kulübüne 5 yıl süre ile tahsis edilmesi, tahsis edilen bu alanların Belediye Başkanlığımızdan izin almak kaydı ile Eyüp Spor Kulübü tarafından 3. kişilere kiralama yapılması, kira bedellerini tahsil etmesi, kira şartlarını belirlemesi hususunda yazımızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; 20.10.2014 tarih ve 2014/143 sayılı meclis kararı gereğince daha önce Eyüp Spor Kulübü derneğine tahsis edilen yerler doğrultusunda, İlçemiz sınırları içerisinde bulunan ve Mülkiyeti Belediyemize ait olan taşınmazlar üzerine, aynı zamanda Belediyemiz tasarrufunda bulunan yeşil alan, kamuya terkinli alan ve plan donatılarında belirtilen alanlarda sadece GSM operatörlerine, 10 m² yi geçmeyecek şekilde verilmek kaydıyla Eyüp Spor Kulübüne 5 yıl süre ile tahsis edilmesi, tahsis edilen bu alanların Belediye Başkanlığımızdan izin almak kaydı ile Eyüp Spor Kulübü tarafından 3. kişilere kiralama yapılması, kira bedellerini tahsil etmesi, kira şartlarını belirlemesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+İmar+Eğitim ve Gençlik Ortak Komisyonunun 09.10.2019 tarih ve 01 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.