Belediye Meclisinin 10.10.2019 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 1. toplantı dönemi Ekim ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk ve İmar Ortak Komisyonunun 09.10.2019 tarih ve 10 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK VE İMAR ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 10
RAPOR TARİHİ : 09.10.2019
İLGİ : Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 26.09.2019 tarih ve 22134 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısında;

“İlgi : 25.06.2019 tarihli ve 2019062413420874734 sayılı yazı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ilgi yazısı ile Sayısal Telsiz Sistemi kurulması kapsamında sistem ekipmanlarının yerleştirilmesi için mülkiyeti Belediyemize ait Eyüpsultan ilçesi Akpınar mahallesi 186 parsel sayılı taşınmazda yazımız ekinde koordinatları verilen ve ekli krokideki taralı alana karşılık gelen yerin idarelerine tahsis edilmesi talep edilmektedir.

Akpınar mahallesi 186 parsel sayılı taşınmazda talep edilen kısım 21.08.2009 t.t.li 1/1000 ölçekli Akpınar Köyü Uygulama İmar Planı'nda yönetim merkezi alanında kalmakta olup, ilgi talep doğrultusunda kullanılmak üzere İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilmesinde Müdürlüğümüzce bir sakınca görülmemektedir.

TALEP/SONUÇ: Bu nedenle Akpınar mahallesi 186 parsel sayılı taşınmazda yazımız ekinde koordinatları verilen ve ekli krokideki taralı alana karşılık gelen yerin Sayısal Telsiz Sistemi kurulması kapsamında sistem ekipmanlarının yerleştirilmesi için kullanılmak üzere İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (e) bendine göre tahsis edilmesi hususunda karar alınmak üzere yazımızın ve eklerinin Belediye Meclisi'ne havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; Akpınar Mahallesi 186 parsel sayılı taşınmazda Müdürlük teklifi ekinde koordinatları verilen ve teklif ekinde bulunan krokideki taralı alana karşılık gelen yerin Sayısal Telsiz Sistemi kurulması kapsamında sistem ekipmanlarının yerleştirilmesi için kullanılmak üzere İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (e) bendine göre 5 yıl süre ile tahsis edilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk ve İmar Ortak Komisyonunun 09.10.2019 tarih ve 10 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.