Belediye Meclisinin 10.10.2019 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 1. toplantı dönemi Ekim ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk Komisyonunun 09.10.2019 tarih ve 05 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 05
RAPOR TARİHİ : 09.10.2019
İLGİ : Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 27.09.2019 tarih ve 22360 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Destek Hizmetleri Müdürlüğünün yazısında;

“İlgi : 26.09.2019 tarihli ve 23537 sayılı yazı.

İlgi yazıda güvenlik ve asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere Eyüpsultan ilçe emniyet Müdürlüğü ile Belediyemizin birlikte yürüttüğü güvenlik ve asayiş projesi kapsamında daha evvel kendilerine tahsis edilip, 30.09.2019 tarihinde tahsis süresi son erecek olan 1 adet binek oto, 11 adet hafif ticari araç ile 1 adet minibüsün yerine muadillerinin tahsis edilmesi talep edilmektedir.

5393 sayılı Belediye Kanununun 75 inci maddesinde "Belediye, Belediye Meclisisnin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda" (b) fıkrasında ise "Mahalli İdareler ile merkezi idareye ait asli görev hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla gerekli ayni ihtiyaçları karşılayabilir, geçici olarak araç ve personel temin edebilir" denilmektedir.

Belediye kanununun ilgili maddelerine istinaden, Belediyemizin hizmet satınalma yoluyla kiralama yaparak yakıt ihtiyacı, şoförlük hizmeti, köprü ve otoban geçişleri ile trafik kazalarında zarar gören şahıslara karşı sorumlulukları İlçe emniyet Müdürlüğünden, diğer tüm giderleri Belediyemizden (kiraya veren şirketten) olmak üzere 3 yıl süre ile tahsisin yapılabilmesi için yazımızın Belediye Meclisine havalesini olurlarınıza arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; Belediyemizin hizmet satınalma yoluyla kiralama yaparak yakıt ihtiyacı, şoförlük hizmeti, köprü ve otoban geçişleri ile trafik kazalarında zarar gören şahıslara karşı sorumlulukları İlçe Emniyet Müdürlüğünden diğer tüm giderleri Belediyemizden (kiraya veren şirketten) olmak üzere 3 yıl süre ile tahsisin yapılması komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk Komisyonunun 09.10.2019 tarih ve 05 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız