Belediye Meclisinin 13.04.2019 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 1. toplantı dönemi Nisan ayı Meclis toplantısı 1. birleşiminin Müdürlüklerden gelen teklifler bölümünde; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 11.04.2019 tarih ve 9053 sayılı yazısı Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

BAŞKANLIK MAKAMINA

“4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununyla yerel yönetimlerde “Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi” yapılması imkanı tanınmıştır. Aynı Kanunun 32. nci maddesinde; “ ... sosyal denge tazminatının ödenmesine belediyelerde belediye başkanının teklifi üzerine belediye meclisince, il özel idaresinde valinin teklifi üzerine il genel meclisince karar verilmesi halinde...” denilmektedir.

TALEP/SONUÇ: Kurumumuzda görev yapan kamu görevlilerine Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi, ödenecek tutar ile sözleşme içeriğinin belirlenmesi ve yetkili sendika olan BEM-BİR-SEN ile Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi imzalanması için Belediye Meclisince Belediye Başkanına yetki verilmesi için yazımızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim.”

KARAR :

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 11.04.2019 tarih ve 9053 sayılı yazısı teklif karar olarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız