Belediye Meclisinin 13.04.2019 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 1. toplantı dönemi Nisan ayı Meclis toplantısı 1. birleşiminin Müdürlüklerden gelen teklifler bölümünde; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 11.04.2019 tarih ve 9052 sayılı yazısı Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

BAŞKANLIK MAKAMINA

“5393 sayılı Belediye Kanunun 49 uncu maddesi gereği, 22.02.2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikle (Değişik: R.G. 22.05.2016 tarihli ve 29719 sayılı) düzenlenmiş ve Belediyemiz hukuki durum ve hizmet özellikleri gereğince, İlçe, Sanayi-Ticaret, Turizm olmak üzere üç grup yükselme adımıyla C-15 grubunda (600.000-699.999) değerlendirilmiştir.

TALEP/SONUÇ:

İlgili yönetmelik gereği, Belediyemizde oluşturulması zorunlu olan müdürlüklere ek olarak kurulabilecek tercihli (III) sayılı Listeden seçilen Müdürlükler ile 22 müdürlük kurulu aktif bulunmaktadır.

(III) sayılı listeden;

• Kentsel Dönüşüm Müdürü,
  • Emlak ve İstimlak Müdürü,
  • Etüd Proje Müdürü,
  • Muhtarlık İşleri Müdürü,
  • Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü olmak üzere 5 adet Müdürlüğün kurulmasına;

Yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde Belediyemiz kadrolarının Norm Kadro Esaslarına göre yeniden düzenlenmesi için tekliflerimiz, ilgili cetveller ile yeni kurulacak olan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Etüd Proje Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün yönetmelikleri hazırlanmak üzere Müdürlükler arası 2019 yılı Bütçe ve Performans Programı aktarımlarının bu doğrultuda yapılabilmesi için karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim.”

KARAR :

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 11.04.2019 tarih ve 9052 sayılı yazısı teklif karar olarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.