Belediye Meclisinin 04.03.2021 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 3. toplantı dönemi Mart ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde, Hukuk+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 03.03.2021 tarih ve 35 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+PLAN BÜTÇE ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 35

RAPOR TARİHİ : 03.03.2021

İLGİ : İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 26.01.2021 tarih ve 2123 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün yazısında; “657 sayılı DMK'ya tabi Teknik Hizmet Sınıfına ait kadrolarda bulunan personelden; büro, atölye, ısı santrali, laboratuvar, tesis (sosyal tesis dahil), işletme, fabrika ve hizmet binaları dışında olmak şartıyla arazi, şantiye, inşaat, baraj, park, bahçe, maden açık alanlarda kurulu tarım ve hayvancılık uygulama birimleri ve yol gibi açık çalışma mahallerinde fiilen çalışanlara (belirtilen mahallerde yapılan kontrollük hizmetleri dahil), çalışılan her gün için ödenecek özel hizmet tazminatının, 31 Aralık 2020 tarihli ve 31351 (1.Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda yer alan 6245 sayılı Harcırah Kanunu'nun 50'inci maddesi uyarınca H cetvelinde yer alan gündelik ve tazminat tutarlarından ödenmesi için Belediye Meclisine havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 03.03.2021 tarih ve 35 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.