Belediye Meclisinin 04.03.2021 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 3. toplantı dönemi Mart ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde, Hukuk+Kültür+Çevre Ortak Komisyonunun 03.03.2021 tarih ve 01 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+KÜLTÜR+ÇEVRE ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 01

RAPOR TARİHİ : 03.03.2021

İLGİ : Kültür İşleri Müdürlüğünün 01.03.2021 tarih ve 6891 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Kültür İşleri Müdürlüğünün yazısında; “Belediyemize ait Merkez Mah. 51 ada 33 parselde bulunan ve kütüphane olarak kullanılacak olan taşınmazın, otomasyon sistemi, kitap ve eğitim desteği Kültür ve Turizm Bakanlığından alınmakla birlikte kütüphanenin işletme, yönetim ve kontrolü tamamen belediyemize ait olacaktır. İş bu vesileyle kütüphanenin 15 yıl süreyle Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisinin yapılması hususunda karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; belediyemize ait Merkez Mahallesi, 51 ada 33 parselde bulunan ve kütüphane olarak kullanılacak olan taşınmazın, otomasyon sistemi, kitap ve eğitim desteği Kültür ve Turizm Bakanlığından alınmakla birlikte kütüphanenin işletme, yönetim ve kontrolü tamamen belediyemize ait olmak üzere 15 yıl süreyle Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Kültür+Çevre Ortak Komisyonunun 03.03.2021 tarih ve 01 sayılı raporunun Komisyon Görüşü kısmındaki “... Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,” ifadesi “... Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi için Belediye Başkanına protokol yapma yetkisi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,” şeklinde düzeltilerek oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız