Belediye Meclisinin 09.03.2023 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 5. toplantı dönemi Mart ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; İmar Komisyonunun 08.03.2023 tarih ve 100 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

İMAR KOMİSYON RAPORU

Rapor No : 100

Rapor Tarihi : 08.03.2023

Konu : Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 115645 sayı, 01.03.2023 tarihli yazısı.

KOMİSYON İNCELEMESİ

06.03.2023 tarihinde Meclis tarafından İmar Komisyonuna havale edilen teklifte;

“Eyüpsultan İlçesi sınırları içerisindeki meri imar planlarının iyileştirilmesi amacıyla tarafımızca analiz çalışmaları yapılmakta olup, gerekli görülen yerlerde plan revizyonları yapılmaktadır.

02.07.1998 t.t.’li Eyüp Uygulama İmar Planı Plan Notları’nda, konut alanları başlığı altında “Cephe genişliği 15.00 m.den geniş olan parsellerde iki taraftan 3.00 er metre yan bahçe mesafesi bırakılır (ayrık nizam)” denilmekte olup plan notuna göre cephe genişliği 15 metreyi aşan parsellerde nizam ayrık olarak kabul edilir ve ayrık nizam çekme mesafesi şartları birçok parselde uygulanabilir olmamaktadır. Uygulamaya sorun teşkil eden bu durumu ortadan kaldırmak amacı ile tarafımızca yapılan analizler neticesinde mevcut plan notuna ek olarak “Bu plan notu; cephe genişliği 15.00 mt’den geniş olup minimum piyes ölçülerini sağlayamayan ve/veya tevhid olması zorunluluğu ile cephesi 15.00 mt’den geniş olacak olan parsellerde uygulanmayacaktır.” notunun eklenmesine ilişkin plan notu değişikliği teklifi hazırlanmıştır.

TALEP/SONUÇ: 02.07.1998 t.t.’li Eyüp Uygulama İmar Planı Plan Notları’na yukarıda bahsi geçen plan notunun eklenmesine ilişkin plan notu değişikliği teklifine ait plan paftası ve plan açıklama raporu yazımız ekinde olup uygun görülmesi halinde 3194 sayılı yasanın 8b maddesine göre Meclis'e havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuzun yapmış olduğu inceleme neticesinde; 02.07.1998 onaylı 1/1000 ölçekli Eyüp Uygulama İmar Planı bütünü incelendiğinde, tipolojisi dar ve ince olan parsellerin meri plan hükümlerine göre yapılaşamadığı anlaşıldığından söz konusu plan değişikliğinin oybirliği ile kabulüne karar verilmiştir.

Yüce Meclise arz olunur.

KARAR :

İmar Komisyonunun 08.03.2023 tarih ve 100 sayılı oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.