Belediye Meclisinin 09.03.2023 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 5. toplantı dönemi Mart ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; İmar Komisyonunun 08.03.2023 tarih ve 104 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

İMAR KOMİSYON RAPORU

Rapor No : 104

Rapor Tarihi : 8.3.2023

Konu : Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 115646 sayı ve 1.3.2023 tarihli yazısı.

KOMİSYON İNCELEMESİ

06.03.2023 tarihinde Meclis tarafından İmar Komisyonuna havale edilen teklifte;

“Eyüpsultan İlçesi sınırları içerisindeki meri imar planlarının iyileştirilmesi amacıyla tarafımızca analiz çalışmaları yapılmakta olup, gerekli görülen yerlerde plan revizyonları yapılmaktadır.

Akşemsettin Mahallesi 219 ada 168 parselin doğusunda bulunan alanlar 19.03.2005 t.t.li 1/1000 ölçekli Alibeyköy Uygulama İmar Planı’nda idari tesis alanı ve park alanında kalmaktadır.

Park Alanının daha bütüncül olarak kullanılıp tasarlanabilmesi için idari tesis fonksiyonunun ada köşesindeki park fonksiyonunda kalan alan ile trampa yapılabilmesi için tarafımızca plan değişikliği hazırlanmıştır.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Eyüpsultan İlçesi Akşemsettin Mahallesi tescil harici alanın bir kısmına yönelik plan değişikliği teklifleri incelenmiş olup; 1/5000 ölçekli Akşemsettin Mahallesi tescil harici alanın bir kısmına yönelik Nazım İmar Planı teklif paftalarının ve açıklama raporunun Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 115646 sayı, 1.3.2023 tarihli meclis sevk yazısının ekinde yer aldığı ancak yazıda sehven bahsinin geçirilmediği tespit edilmiştir.

Komisyonumuzun yapmış olduğu inceleme neticesinde: Akşemsettin Mahallesi tescil harici alanın bir kısmına yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi, donatı bütünlüğünün sağlandığı görüldüğünden komisyonumuzca oy birliği ile kabul edilmiş, ayrıca 1/5000 ölçekli Akşemsettin Mahallesi tescil harici alanın bir kısmına yönelik Nazım İmar Planı teklifinin İstanbul Büyükşehir Belediyesine onaylanmak üzere havalesi oy birliği ile uygun görülmüştür.

Yüce Meclise arz olunur.

KARAR :

İmar Komisyonunun 08.03.2023 tarih ve 104 sayılı oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.