Başkan Aydın A Haber canlı yayınında Eyüp Sultan Türbesi hakkında bilgi verdi

Başkan Aydın: “Eyüp Sultan Türbesi Mart Ayı Başında Açılıyor”

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, A Haber Televizyonu’nda yayınlanan Ajans Yeni Gün programının canlı yayın konuğu oldu. Eyüp Sultan Camii’nden yapılan yayında Başkan Aydın, Eyüp Sultan Türbesi’ndeki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Eyüp Sultan Türbesi’nde A Haber muhabiri Mehmet Nilüfer’in sorularını yanıtlayan Başkan Remzi Aydın, restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını müjdeledi. Mart ayı başında hizmete açılması planlanan Eyüp Sultan Türbesi’nin restorasyon çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sürdürüldüğünü belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Türbemizin tadilatı, Büyükşehir Belediyemiz tarafından 3 yıldır yaptırılıyor. Son aşamaya geldi. Zannediyorum en fazla 20 gün ile bir ay içerisinde hizmete açılacak. Hemen hemen bitmek üzere son rötuşlar yapılıyor. İnşallah 1 Mart itibariyle tamamen hizmete açılacak. Eyüp Sultan Türbemiz aslında, tarihinin gördüğü en büyük restorasyonu yaşadı. Daha önce kısmi olarak restorasyonlar yapılmış ise de, aslında bunlara restorasyon demek çok zor. Mimar arkadaşlarımızın ifadelerine göre söylüyorum, çok palyatif, geçici, yüzeysel bir takım müdahaleler yapılmış. Gerçek anlamda restorasyon adına hiçbir şey yapılmamış. İlk defa bu sefer Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekten çok titiz bir çalışmayla ilk yapıldığı zamandaki orijinal mimarisine, dokusuna, özelliklerine uygun bir restorasyon yapıldı. Çok değişik yerlerden çiniler getirildi, bire bir orijinalleri yapıldı ve çok incelikli bir çalışma yapıldı, haliyle nitelikli, kaliteli bir çalışma olduğu için de zaman aldı. Ama değdi bana göre. İnşallah bundan sonra çok çok uzun yıllar restorasyon ihtiyacı olmadan türbemiz faaliyette olacak. İnşallah kalıcı olacaktır” dedi.

BAŞKAN AYDIN; “EYÜB EL ENSARİ’NİN HİZMETKARLARIYIZ”

Eyüp Sultan Türbesi ziyaretçilerinin her geçen gün arttığını ifade eden Başkan Aydın, “Her geçen gün sayıca artan bir ziyaretçi durumu ile karşı karşıyayız. Gerçekten çok popüler bir beldemiz Eyüp Sultan. Haliyle çok çeşitli talepler, çok çeşitli insanlarla karşılaşıyor arkadaşlarımız. Biz Eyüb El Ensari’nin hizmetkarlarıyız. Eyüb El Ensari aylarca Peygamber Efendimize ev sahipliği yapmış, onu evinde ağırlamış ve daha sonra arkadaşlık, dostluk yapmış bir sahabe. Biz bu ensar geleneğini sürdürmek istiyoruz, Eyüp Sultan’lı olarak, Eyüp Belediyesi olarak, Eyüplüler olarak beldemize gelen herkese misafirperverlik yapmak, onları en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Böyle bir kültürümüz, böyle bir geleneğimiz olsun istiyoruz” diye konuştu.

EYÜP SULTAN TÜRBESİ’NİN RESTORASYONU İLE İLGİLİ HABERİ AŞAĞIDAKİ LİNKTEN

İZLEYEBİLİRSİNİZ…