Başkan Aydın Mezun Olduğu Okulunun Bahçesinde İftar Yaptı

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları kapsamında Silahtarağa ve Sakarya Mahalleleri, Silahtarağa İlkokulu bahçesinde kurulan iftar sofrasında buluştu. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bir zamanlar kendi okuduğu okulun bahçesinde vatandaşlarla birlikte iftarını açarken yaptığı konuşmada “Bende bu sokaklarda oynadım, bu okulda okudum. Bu mahallelerimiz daha güzel olacak, daha yaşanır hale gelecek. Sizlere bir kardeşiniz olarak söz veriyorum” dedi.

Eyüp Belediyesi, Silahtarağa İlkokulu bahçesinde, Silahtarağa ve Sakarya Mahallesi sakinlerine yönelik 2 bin 500 kişilik iftar verdi. Mahalle sakinleri okul bahçesinde kurulan iftar sofrasını akşam saatlerinden itibaren doldurmaya başladı. Ardından vatandaşlar, aileleriyle birlikte katıldıkları iftar yemeğinde ezan vaktini beklemeye başladılar. Bu arada, iftar yemeğine katılmak için okul bahçesine Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın geldi. Başkan Aydın’ı gören vatandaşlar hazırlanan iftar sofrası için kendisine teşekkür ettiler. İftar öncesi, Mertcan isimli çocukla birlikte sahneye çıkan Başkan Remzi Aydın bir konuşma yaparak, “Ben de Mertcan gibi bu mahallede, bu sokaklarda arkadaşlarımla oynadım. Bu okulda okudum. Sonrasında eğitimime devam ettim ve Rabbime şükürler olsun sizlere hizmet etme fırsatını buldum. Silahtarağa ve Sakarya bizim her zaman önemsediğimiz mahallelerimiz. Silahtarağa’ya ve Sakarya’ya vefa borcumuz var. Daha güzel olması adına elimizden geleni yapacağız. Çünkü Silahtarağa ve Sakarya çok eski mahallelerimiz ve her şeyin en güzelini hak ediyor. Bu mahallelerimiz daha güzel olacak, daha yaşanır hale gelecek. Sizlere mahallenizin yetiştirdiği bir kardeşiniz olarak söz veriyorum” dedi. Ezanın okunmasının ardından ise hep birlikte oruçlar açıldı ve dualar edildi.