Eyüpsultan Belediyesi'nin İstanbul Film Akademisi işbirliği ve TRT medya sponsorluğunda gerçekleştirdiği uzun dönem film okulu ''EFA'' 2017-2018 eğitim dönemine görkemli bir açılış ile başladı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, İstanbul Medya Akademisi Başkanı Ogün Şanlıer, ünlü yönetmen Derviş Zaim, öğrenciler ve sinemaseverlerin katılımı ile gerçekleşen açılışta, proje tanıtım filmi ve öğrencilerin çektiği kısa filmlerin gösterimi yapıldı.

Gösterimi yapılan kısa filmler arasında dikkatleri üzerine toplayan ''Sinema Tutkusuyla Yola Çıkmış Karakterlerin Hikayesi'' gecenin sonunda tüm alkışları topladı.

Gerek konusu gerekse anlatım şekli ve mizahi dili ile dikkatleri üzerine çeken ''Sinema Tutkusuyla Yola Çıkmış Karakterlerin Hikayesi'' EFA hakkındaki tüm merak edilenleri cevapladı.

"SİNEMA TUTKUSUYLA YOLA ÇIKMIŞ KARAKTERLERİN HİKAYESİ"

EFA'da neler olduğunu, nasıl eğitimler verildiğini ve nasıl böyle nitelikli öğrencilerin yetiştirildiğini merak eden bir EFA'dan nefret eden kıdemli sinemacı ve onun asistanının merakını gidermek için EFA içine sızması ve EFA bünyesindeki kişiler ile iletişim kurması ile hikaye başlar.

İki ajanın kafasındaki sorular hayli fazladır. Bu sebeple EFA'nın içerisinde olup biten her şeyi öğrenmek isterler.

Her sorunun bir cevabı vardır. Kısa filmin sonuna kadar soru-cevap şeklinde kurgulanan hikayenin sonunda izleyiciyi bir sürpriz beklemektedir.

EFA'DA NELER OLUYOR?

2015 yılı itibari ile Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın öncülüğünde hayata geçirilen ''Eyüp Film Akademisi'' geleceğin sinemacılarını yetiştiriyor.

EFA'DA NASIL EĞİTİM ALABİLİRİM?

Sinema sektörüne ilgi ve heyecan duyan, ilgili alanda çeşitli çalışmaları olan ve kariyerini bu yönde ilerletmek isteyen, üniversite öğrencisi ya da üniversite mezunu, öğrenmeye ve kendini geliştirmeye açık, bilgi ve becerilerini geliştirip, yaratıcılığını harekete geçirmek isteyen, yeni filmler üretme yolunda ben de varım diyen kişilerin, bu projenin yürütücüsü tarafından koyulan katılım şartlarına uyması koşulunda EFA'da eğitim almasının önünde bir engel yoktur.

İstenilen kritleri karşılayan adayların arasından 30 kişi bir dönem boyunca EFA'nın tüm imkanlarından faydalanabilir.

EĞİTİMLER NE KADAR SÜRÜYOR?

Aranan kriterlere sahip olan 30 kişi, on ay sürecek bir eğitimi almaya hak kazanıyor.10 aylık eğitimin 7 ayı eğitim, 3 ayı danışmanlık süreci olarak ikiye ayrılıyor.

Elemeleri geçerek EFA'da eğitim almaya başlayan öğrenciler, 10 aylık süre içerisinde hem teorik hem de uygulamalı dersler alıyor.

EFA'DA HANGİ EĞİTİMLER VERİLİYOR?

Senaryo yazarlığı, yönetmenlik, sinematografi, oyuncu yönetimi, film eleştirmenliği, yapım, kurgu ve görsel efekt eğitimleri bir dönem içerisinde EFA öğrencelerin almakla yükümlü olduğu dersler arasında yer alıyor.

EĞİTİM BİTTİKTEN SONRA NE OLUYOR?

10 aylık eğitim süreci boyuncu öğrenciler hem sinema sektörünün önde gelen uzmanlarından eğitim alma fırsatı yakalıyor hem de aldıkları eğitimi farklı biçimdeki film çalışmalarıyla uygulamaya dökmüş oluyorlar.

Eğitim ve uygulama sürecinde toplam 4 adet proje yapmakla yükümlü olan öğrenciler mezuniyet şartlarını tamamlamaları dahilinde, dönem sonunda eğitimlerini alacakları sertifikalar ile belgelemiş oluyor.

Mezunların sertifika almaları için düzenlenen ve bir çok ünlü yönetmenin katılım gösterdiği törende,öğrenci projelerinin gösterimleri yapılıyor. Böylece EFA mezunları sinema sektöründe çalışan insanlarla iletişim kuruyor ve bundan sonraki üretecekleri ürünler için zemin oluşturuyor.