Eyüpsultanlı gençler Türk musikisini sazın ustalarından dinledi

Eyüpsultanlı gençler Türk musikisini ve sazlarını, sazın ustalarından dinledi.

Eyüpsultan Kültür Merkezi'nde (EKSM) gerçekleşen Türk Sazları Konuşuyor programında Tamburi Özer Özel ve Neyzen Hakan Alvan hem sazları tanıttı hem de sanatlarını icra ettiler.

GENÇLERİN BEĞENİSİNİ TOPLADI

Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eyüpsultan Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği etkinlik gençlerin beğenisini topladı.

Mareşal Fevzi Çakmak Endüstri Meslek Lisesi, Haydar Akçelik Anadolu Lisesi ve Eyüpsultan Kız Anadolu İmamhatip Lisesi öğrencilerinin katıldığı programda Tamburi Özer Özel gençlerden gönüllü olanları sahneye davet ederek sazları tanımalarına vesile oldu.

SAZIN EHLİ ARANIYOR

Sahnede tambur ve kemençe sazlarını tanıtan Tamburi Özer Özel gençlere yeteneklerini erkenden keşfetmelerini salık verirken Neyzen Hakan Alvan, “Seçtiğiniz meslek ne olursa olsun musiki sayesinde entelektüel gelişmenizi artırabilirsiniz.” dedi.