Eyüp Belediyesi Kültür Merkezleri'nde verilen kültür sanat eğitimleri kurslarının yeni dönem kayıtları başladı.

Online Başvuru İçin Tıklayınız

Eyüp Belediyesi kültür ve sanat eğitimlerinin 2017 -2018 sezon kayıtları 21 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Ancak resmi tatillerde kayıt yapılmayacak. Kültür İşleri Müdürlüğü’ne bağlı merkezlerde yapılacak başvuru sonrasında sanat eğitimleri Ekim ayında başlayacak. Bu yıl 36 ayrı branşta verilecek kültür sanat eğitim kurslarından herkes yararlanabilecek.

Eyüplü vatandaşların kültür sanat merkezlerine giderek kayıt yaptırabileceği eğitimler Geleneksel Sanatlar ve Modern Sanatların uyumu ile mekanların tarihselliğini göz ardı etmeden, medeniyet eksenindeki yerini dikkate alarak sürdürülüyor.

Kültür ve sanat eğitimlerine önem veren ve bunu her fırsatta dile getiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüplüler'in yeteneklerini keşfetme ve becerilerini geliştirme imkanı bulacağı her türlü ortamı sağlıyor.

Eğitimler ayrıca Eyüp’le özdeşleşmiş musiki geleneğini ve sanat dallarındaki branşların gelişimine katkı sağlayarak yeni sanatçıların yetiştirilmesine de zemin hazırlıyor.

KAYITLAR 22 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

Eyüplülere yeteneklerini keşfetme ve becerilerini geliştirme imkanı sunmak amacı ile verilen kültür sanat eğitim kursları için 22 Eylül'e kadar devam edecek olan kayıtlar, Göktürk Gençlik ve Kültür Sanat Merkezi, Eyüp Kültür Sanat Merkezi, Sertarikzade Kültür Sanat Merkezi, Afife Hatun Kültür Evi, Rami Hasan Nail Canat Sanat Akademisi ve Caferpaşa Medresesi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Kursların dönemlik olarak ücretlendirildiği kültür sanat merkezlerinde verilen branş eğitimleri ve adresleri ise şöyle:

GÖKTÜRK GENÇLİK VE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Eğitim Branşları: Gitar, Keman, Piyano, Yan Flüt, Resim, Seramik, Drama, Halk Oyunları

Göktürk Merkez Mahallesi Açelya Sokak No: 2/B Eyüp/İstanbul Tel: 212 440 05 86

EYÜP KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Eğitim Branşları:Tiyatro Okulu, Halk Oyunları, 15 yaş üstü genç ve yetişkinlere yönelik Türk Müziği (Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve Tasavvuf Müziği)

Merkez Mah. Silahtarağa Caddesi No: 18 Eyüp/İstanbul Tel: 212 440 05 84

SERTARİKZADE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Eğitim Branşları: Ney, Tanbur, İstanbul Kemençesi, Ud, Kanun, Bendir, Hat, Tezhip, Minyatür, Ebru, Resim, Çini, Kaligrafi, Bilimsel Bitki Çizimi, Güzel Sanatlara Hazırlık

Davutağa Cad. Nazperver Sokak No: 42 Eyüp/İstanbul Tel: 212 501 05 21

AFİFE HATUN KÜLTÜR EVİ

Eğitim Branşları: Diksiyon ve Drama