Hayvan Kliniği hayat kurtarıyor

Açılışı Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından yapılan Eyüp Belediyesi Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği hayat kurtardı. Doğum yapamayan kediye uygulanan sezeryanla, hem anne kedi hemde minik yavrusu kurtarıldı.

Yeşilpınar'da bir vatandaş, hayvan kliniğini arayarak mahallelerinde hasta kedi olduğu, durumunun da ağır olduğu bilgisini verdi. Gelen ihbar üzerine Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri hayvan ambulansı ile verilen adrese gitti.

Veteriner hekimler adrese geldiklerinde, doğumu tamamlanamayan bir anne kedi ile karşılaştılar. Hekimler vakit kaybetmeden ilk müdahaleyi ambulansta yaptılar. Ancak hiç bir şekilde doğumu şekillenemeyen anne kedi ardından acil olarak Kemerburgaz Hayvan Kliniği'ne götürülerek ameliyata alındı.

Burada sezeryan yapılan anne kedi, sağlıklı bir yavru dünyaya getirdi. Başarılı geçen ameliyatın ardından anne kedi yavrusunu emzirdi.

Anne ve yavru daha sonra kendileriyle ilgilenecek bir vatandaşa teslim edildi.