Kadınlara Kanser Semineri

Eyüp Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen seminerler devam ediyor.

Çağrı Derneği’nde yapılan seminerde sağlıkçı Yerçanik Gelir “Kanser Çeşitleri (Meme ve Rahim Ağzı CA)’’ konulu anlatım gerçekleştirdi. Kanserin oluşum nedenleri ve belirtilerinin örneklerle anlatıldığı seminerde Yerçanik Gelir, özellikle kadınlarda sık rastlanan meme kanserinin üzerinde durdu. Meme kanseri riskini arttıran faktörler ve meme kanserinde ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiğini görsel sunumlarla anlatan Yerçanik, mamografinin ne zaman ve hangi koşullar içerisinde yapılması gerektiğini anlattı. Rahim ağzı kanserinin hakkında da bilgiler veren ve belirtilerini, risk arttıran faktörleri sıralayan Gelir, erken tanının hayat kurtardığını vurguladı. Seminerde ayrıca Smear Testi’nin ne zaman ve hangi koşullar içerisinde yapıldığı anlatılarak şüpheli durumlarda mutlaka bir hekime başvurulması gerektiği kaydedildi.