Lise Öğrencilerinden Başkan Aydin'a Duygu Dolu Notlar

Geçtiğimiz yıl Balkanlar gezisine katılan öğrenciler hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Öğrencilerin notları, okuyan herkesi duygulandırdı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, geçtiğimiz yıl ilçedeki okullarda dereceye giren lise öğrencilerini rüya gibi bir gezi ile ödüllendirmişti. 40 kişiden oluşan ilk kafile, Bosna Hersek başta olmak üzere Balkan ülkelerini kapsayan mükemmel bir gezide unutulmaz anlar yaşamışlardı. Geziye katılan öğrenciler Balkanlar gezisi için oluşturulan hatıra defterine duygu dolu mesajlar yazdı. Başkan Aydın'a gezi için teşekkürlerini ileten lise öğrencileri samimi duygularını da satırlarında çekinmeden ifade ettiler.

Geziye katılan öğrencilerden Derya Aslan, Balkanlar hatıra defterine ''Balkanlardaki ecdadımızın bıraktığı mirasları görmekten gurur duydum. Türkiye’yi daha çok sevdim'' diye yazdı. Kübra Doğanlar ise ''Bu gezide Boşnak Müslümanlarının ne kadar çok acı çektiklerini gördüm ve üzüldüm'' diyerek etkilendiği başka bir konuya dikkat çekti.

Ensar Yıldız isimli öğrenci de, Balkanlar’da kendi milletimizi ve diğer milletlerin kültürlerini gördüğünü belirtirken, "Osmanlı Devletinin büyüklüğünü ve gücünü öğrendik. Ve devletimize karşı duyduğumuz gurur çok daha fazla arttı" şeklinde not düştü.

Öğrencilerin bazılarının hatıra defterine yazdığı diğer notlar da şöyle;

Özkan Caylan ''1. Dünya Savaşının başladığı yerde bulunmak ve o tarihe gitmek gerçekten güzeldi.''

İbrahim Kaan Aslan ''Balkanların havasını, kokusunu, insanların bakış açılarını ve bize karşı tutumlarını ve hepsinde ülkemin emeğini görmek beni çok onurlandırdı.''

Ahmet Emin ''Balkanlardaki Osmanlı eserlerini görmek ortak tarihimiz adına bilmediklerimi öğrenmeme ve gururlanmama sebep oldu.''

Gülcan Güven ''Bu gezi ile vatan ve millet kavramlarının asıl manada ne olduklarını anladım.''