Park ve Bahçeler Müdürlüğü Daha Yeşil Bir Eyüp için Çalışıyor

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın çizdiği vizyon doğrultusundaki faaliyetlerine devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçede bahar çalışmalarını da aralıksız olarak sürdürüyor. İlçedeki park ve bahçelerin yanı sıra okullar ve bazı kamu kurumlarının da bahçelerinde de çalışmalar gerçekleştiren ekipler, çiçek ve bitki dikiminin yanı sıra, korkuluk, salıncak, basketbol potası tamiri, kapı ve korkuluk tamirleri ve boyanması, ağaç budama ile otların biçilmesi, oyun grubu montajı da yapıyorlar. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, özellikle bahar aylarında Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarının arttığına dikkat çekerek, “Biz belediye olarak yeşil alanlarımızı korumaya, park ve bahçelerimizi daha güzel hale getirmeye gayret ediyoruz. Daha yeşil bir Eyüp için çalışıyoruz’’ dedi.

ESER’İ DE GÜZELLEŞTİRİYORLAR

Eyüp Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa inşa edilen Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi (ESER) yakında hizmete giriyor. Eyüp Belediyesi’nin projeleri arasında yer alan ve Başkan Remzi Aydın’ın büyük önem verdiği Engelliler Sürekli Eğitim Merkezi (ESER)’nin inşaatında sona gelindi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de merkezin çevre düzenlemesiyle ilgili yoğun bir tempoda çalışıyor. Eyüp Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Eyüp Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın ortak projeleri arasında yer alan Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi (ESER)’in çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Toplamda bin 225 metrekare park alanı olan ESER’in 378 metrekare sert zemin, 566 metrekare yeşil alanı var. Merkezin bahçesine iki kamelya ve üç bank konulacak. Üç hafta içinde peyzaj çalışmasının tamamlanması planlanan projede 80 metrekare de hobi bahçesi yapılacak.