Sağlık Seminerleri Eyüp'ün Köylerinde de Gerçekleştiriliyor

Eyüp Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hıfzıssıhha Müdürlüğü’nün beraber yürüttükleri sağlık seminerleri artık Eyüp’e bağlı köylerde de gerçekleştiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hıfzıssıhha Müdürlüğü’nden Sağlık Uzmanı Filiz Seyidiler Işıklar Köyü Prefabrik Kur’an Kursu’nda göğüs ve rahim ağzı kanseri hakkında Eyüplü hanımlara seminer verdi. Sağlık Uzmanı Seyidiler, göğüs kanserinin istatistiklere göre 8 kadından 1'inde bulunduğunu ve genellikle 30 yaşından sonra ilk kez doğum yapan, hiç emzirmemiş olan ya da ailesinde böyle bir hastalık görülen kadınlarda daha sık görülmekte olduğunu söyledi.Bu hastalıkta erken teşhisin öneminin vurgulandığı seminerde, 40 yaş üstü kadınların hastanelere başvurup yılda bir kez mutlaka mamografi çektirmeleri gerektiğine dikkat çekildi. Sağlık Uzmanı Filiz Seyidiler tek bulaşıcı çeşit olan rahim ağzı kanserine HPV virüsünün neden olduğu, evli çiftlerin senede 1 kez pop- smear testi yapmaları gerektiği vurguladı. Rahim ağzı kanserinin, 35-55 yaşları arası kadınlarda daha sık görüldüğü ve kadın üreme sistemi kanserleri arasında 2. sırada yer aldığını ifade etti.