YAPEX Yapı Fuarı Açıldı, Stantımızı Prof. Metin Sözen Tanıttı

22. Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), Antalya’da açıldı.

Fuarda Belediyemizin Plan ve Proje Müdürlüğü’nün stantını Tarihi Kentler Birliği Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a gezdiren ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, “Eyüp benim ilçem, bunlar da bizim çocuklar. Eyüp’teki tarihi eser restorasyon çalışmaları çok başarılı, yapılanları, gerçekleştirilecek projeleri görmenizi isterim” dedi.

Antalya Expo Center'daki fuarın açılışında konuşan Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, YAPEX'in 1993 yılından bu yana düzenlendiğini, son 3 yıl içerisinde de restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma fuarı olarak da anıldığını söyledi.

Türkiye'nin son 25-30 yılda restorasyon, renovasyon, estetik ve şehircilikte çok mesafe katettiğini anlatan Yılmaz, ancak 15-20 yıldan önceki kaybedilenleri yerine getirmek için bugünkünden daha yüksek bir tempoyla çalışmak gerektiğini kaydetti.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de YAPEX'i ticari fuardan çok, bir bilgi alışverişi ve bilinç fuarı şekline dönüştürmeye çalıştıklarını vurguladı.

Bir kent kültürle donanmadığı zaman kitle turizminin tutsağı olacağını belirten Sözen, "Kültür cebinizi sağlam tutun, para cebiniz delik olsa da telafisi mümkündür" ifadesini kullandı.

Belediyemizin Yapex Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı’ndaki stantta, ilçemizde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, şu anda devam eden faaliyetler ve yeni hazırlanan projeler sergileniyor.

16 Kasım'a kadar açık olacak fuarda yaklaşık 200 firma, 20 belediye ve meslek örgütünün standı bulunuyor.