Belediye Meclisinin 09.04.2026 tarihinde yapılan 9. seçim dönemi 3. toplantı dönemi Nisan ayı Meclis toplantısı 2. Birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde, Hukuk+İmar Ortak Komisyonunun 07.04.2026 tarih ve 11 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclis hitaben okundu.

HUKUK+İMAR ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 11

RAPOR TARİHİ : 07.04.2026

İLGİ : Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 06.04.2026 tarih ve 295567 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün yazısında;

“İlgi : 27.10.2025 tarihli ve E-47909374 -17052-2025102412003591718 sayılı yazı.

İlgi İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü yazısı ile Eyüpsultan ilçesi Alibeyköy mahallesinde 32 Adanın komşuluğunda, Vardar Bulvarı üzerinde bulunan ve 19.03.2005 t.t.li 1/1000 ölçekli Alibeyköy Uygulama İmar Planında yeşil alanda kalan Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğünce Şehit Atıf Ödül Polis Merkezi olarak kullanılan yapının idarelerine tahsis süresinin uzatılması talep edilmektedir.

Belediyemize ait olan yapı (bodrum kat, üç adet normal kat ve çatı katından oluşan) ekli 05.11.2015 tarih ve 2015/419 sayılı Meclis Kararı ve ekli 19.11.2015 tarih ve 1073 sayılı Encümen Kararı ile Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü adına Emniyet Ek Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere 10 yıl süreyle tahsis edilmiş olup, tahsis süresi 2025 yılı içerisinde sona ermiştir.

TALEP/SONUÇ: Eyüpsultan ilçesi Alibeyköy mahallesinde Vardar Bulvarı üzerinde bulunan 32 adanın bitişiğinde meri imar planında yeşil alanda kalan yapının (bodrum kat, üç adet normal kat ve çatı katından oluşan) bakım ve onarımının yapılması, emniyet ek hizmet binası olarak kullanımına devam edilmesi ve başka amaçlarla kullanıldığı takdirde tahsisin iptal edilmesi şartlarıyla İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmesi hususunda 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (e) bendi uyarınca karar alınmak üzere dosyasının Belediye Meclisine havalesini;

Olurlarınıza arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (e) bendi gereğince Eyüpsultan İlçesi Alibeyköy Mahallesinde Vardar Bulvarı üzerinde bulunan 32 adanın bitişiğinde meri imar planında yeşil alanda kalan yapının (bodrum kat, üç adet normal kat ve çatı katından oluşan) bakım ve onarımının yapılması, emniyet ek hizmet binası olarak kullanımına devam edilmesi ve başka amaçlarla kullanıldığı takdirde tahsisin iptal edilmesi şartlarıyla İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+İmar Ortak Komisyonunun 07.04.2026 tarih ve 11 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde; raporun Komisyon Görüşü kısmındaki “5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (e) bendi gereğince Eyüpsultan İlçesi Alibeyköy Mahallesinde Vardar Bulvarı üzerinde bulunan 32 adanın bitişiğinde meri imar planında yeşil alanda kalan yapının (bodrum kat, üç adet normal kat ve çatı katından oluşan) bakım ve onarımının yapılması, emniyet ek hizmet binası olarak kullanımına devam edilmesi ve başka amaçlarla kullanıldığı takdirde tahsisin iptal edilmesi şartlarıyla İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilmesi” ifadesi “5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (e) bendi gereğince Eyüpsultan İlçesi Alibeyköy Mahallesinde Vardar Bulvarı üzerinde bulunan 32 adanın bitişiğinde meri imar planında yeşil alanda kalan yapının (bodrum kat, üç adet normal kat ve çatı katından oluşan) bakım ve onarımının yapılması, emniyet ek hizmet binası olarak kullanımına devam edilmesi ve başka amaçlarla kullanıldığı takdirde tahsisin iptal edilmesi şartlarıyla İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne 10 yıl süre ile tahsis edilmesi” şeklinde değiştirilerek kabulüne oybirliği ile karar verildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız

Whatsapp
Whatsapp İletişim