Belediye Meclisinin 10.12.2020 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 2. toplantı dönemi Aralık ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde Hukuk+Kültür ve Turizm+Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Ortak Komisyonunun 09.12.2020 tarih ve 05 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+KÜLTÜR VE TURİZM+AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER

ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO: 05

RAPOR TARİHİ: 09.12.2020

İLGİ: Yazı İşleri Müdürlüğünün 10.11.2020 tarih ve 25034 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Yazı İşleri Müdürlüğünün yazısında; “Meclis Üyeleri Bayram Ali ÖZASLAN, Cengiz ÇUP, Abuzer KARAMAN, Ayhan UYGUR, Güven İLDİRİM ve Adem UÇAR'ın vermiş oldukları yazılı önergede "Erzurum, Tekman ilçesiyle Eyüpsultan Belediyesinin kardeş şehir olmasını teklif ediyoruz"denilmektedir.

Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde kültürel ve sosyal işbirliği çözümleri üretmek, belediyecilik hizmetleri konusunda görüş alışverişinde bulunmak, toplumumuza kültürel ve sosyal faydalar sağlamak ve ilçelerinin ülkemizde daha iyi tanınması amacıyla belediyemiz ile Erzurum İli, Tekman Belediyesi ile kardeş şehir olması ve işbirliği protokolü imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususunda karar alınabilmesi için yazımızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; 5393 sayılı Kanunun 18.maddesinin (p) bendi gereğince Belediyemizin Erzurum İli, Tekman Belediyesi ile kardeş şehir olunması ve işbirliği protokolü imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Kültür ve Turizm+Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Ortak Komisyonunun 09.12.2020 tarih ve 05 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız