Belediye Meclisinin 10.12.2020 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 2. toplantı dönemi Aralık ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde Hukuk+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 09.12.2020 tarih ve 31 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+ PLAN BÜTÇE ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 31

RAPOR TARİHİ : 09.12.2020

İLGİ : Fen İşleri Müdürlüğünün 30.11.2020 tarih ve 27381 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Fen İşleri Müdürlüğünün yazısında;

“İlgi : 16.07.2020 Tarih ve 519 nolu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı.

İlgi Meclis kararı ile İlçe Belediye Başkanlıklarınca, ulaşım yollarının yapım, bakım ve onarımı, alt-üst yapısının rehabilite edilmesi için kullanılmak üzere ortak proje çalışmaları yürütülmesi adı altında ilgi kararda belirtilen miktarları aşmamak üzere malzeme bedeli dahil, gerekli asfalt kaplama uygulamalarının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yapılması ve ilçe Belediyeleri ile ortak proje çalışmaları yürütülmesi kararlaştırılmıştır. 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 27.Maddesi ile 5393 sayılı Belediye kanununun 75/a maddesi uyarınca ilgili meclis kararı ile Belediyemize verilecek yardımın kabulü ve bu kapsamda Belediye Başkanına protokol yapma yetkisinin verilmesi hususunda karar alınmak üzere, yazımızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim. ” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 16.07.2020 tarih ve 519 sayılı kararı doğrultusunda Belediyemize yapılacak asfalt yardımının kabulü ve bu kapsamda Belediye Başkanı’na ortak işbirliği protokolü yapma hususunda yetki verilmesi 5216 sayılı Kanun’un 27. maddesi ile 5393 sayılı Kanun’un 75/a maddesi gereğince komisyonumuzca uygun görülmüş olup

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 09.12.2020 tarih ve 31 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.