Belediye Meclisinin 10.12.2020 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 2. toplantı dönemi Aralık ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde Hukuk+Sosyal Hizmetler ve Bağımlılık Mücadele+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 09.12.2020 tarih ve 01 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+ SOSYAL HİZMETLER VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE+

PLAN BÜTÇE ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 01

RAPOR TARİHİ : 09.12.2020

İLGİ : Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 04.12.2020 tarih ve 27907 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Sosya Destek Hizmetleri Müdürlüğünün yazısında;

“İlgi : İçişleri Bakanlığının Covid/19 tedbirleri kapsamında Genelgeleri.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle, işletmelerini kapatmak zorunda kalan ve mağduriyet yaşayan ilçemiz esnafına, Belediyemiz imkanları dahilinde nakdi yardım yapılabilmesi hususunun uygun görülmesi halinde karar bağlanmak üzere Belediye Meclisine havalesini arz ederim. ” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; ilçemizde bulunan esnaf ve sanatkarlarımızdan Covid-19 salgını nedeniyle gerek Cumhurbaşkanlığı kararları ve gerekse İçişleri Bakanlığı genelgeleri ve Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda gerçekleşen kısıtlamalardan doğrudan etkilenenler için belediyemiz ilgili birimlerince yapılacak değerlendirmeler neticesinde sosyal yardıma ihtiyacı olduğu tespit edilen her bir esnaf ve sanatkarımız için 1000 TL (Bintürklirası)’ye kadar nakdi yardım yapılması 5393 sayılı Kanun’un 14/a ve 15/a maddeleri gereğince komisyonlarımızca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Sosyal Hizmetler ve Bağımlılık Mücadele+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 09.12.2020 tarih ve 01 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız