Belediye Meclisinin 10.12.2020 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 2. toplantı dönemi Aralık ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde Hukuk Komisyonunun 09.12.2020 tarih ve 28 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 28

RAPOR TARİHİ : 09.12.2020

İLGİ : İşletme Müdürlüğünün 30.11.2020 tarih ve 27378 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

İşletme Müdürlüğünün yazısında; “Belediyemiz iştiraklerinin genel kurullarında Belediyemiz tüzel kişiliğinin temsili için Ekim ayı toplantısında meclis kararı alınmıştır.Bu kapsamda Belediyemize hibe edilmek suretiyle iştirakimiz haline gelen Alapa İnşaat Otomotiv Turizm Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti'nin genel kurul işlemleri yapılmış olup; Ancak Ticaret Sicil Müdürlüğü'nce verilen cevapta "Şirketin ünvanı henüz tescil edilmeden yeni ünvanla karar alınmaz.(kararın başlığındaki Unvan,noter tasdiğindeki Unvan) kararda temsil ilzam yetkisi belediyenin temsilcisine diğer tüzel müdür olarak seçilen belediyenin gerçek kişi temsilci ataması ile ilgili belediye meclisi kararı evrağa eklenmeli (verilen meclis kararı sadece genel kurulda belediyeyi temsil edecek kişinin belirlenmesi ile ilgili) meclis kararında hisselerin hibe yoluyla alındığı yazılı ancak hisse devir sözleşmesinde bedelli olduğu ve nakden tamamen ödendiği yazılı ,bedel karşılığı hisse alındıysa cumhurbaşkanlığı onayı ile ilgili belge evrağa eklenmelidir " denilip ,yapılan işlem reddedilmiştir.

Red gerekçeleri arasında Kararda temsil ilzam yetkisi belediyenin temsilcisine değil tüzel müdür olarak seçilen belediyenin gerçek kişi temsilci atamasıile ilgili belediye meclis kararı evrağa eklenmesi (verilen meclis kararı sadece genel kurulda belediyeyi temsil edecek kişinin belirlenmesi ile ilgili)"cümlesi yer almaktadır. Anonim şirketlerden farklı olarak Limited Şirketlerde ortaklardan en az birinin şirketi temsil ve ilzam edecek müdür olarak atanması gerekliliği,Belediyemiz meclisinden yeni bir karar alınması hasıl olmuştur.

Bu nedenle Eyüpsultan Belediyesi'ne hibe yoluyla devredilen Alapa İnşaat Otomotiv Turizm Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti'nin genel kurul işlemlerinin tamamlanabilmesi için Eyüpsultan Belediyesi tüzel kişiliğini Onur YILMAZ (T.C. 5*********2) temsil etmesine, şirketi temsil ve ilzam yetkisinin tüzel kişi ortak ve müdür olarak Eyüpsultan Belediyesi'nde olmasına, tüzel kişi ortak ve müdür olarak Eyüpsultan Belediyesi'nin gerçek kişi temsilcisinin Onur YILMAZ (T.C.5*********2) olarak belirlenmesi hususunda karar alınabilmesi için yazımızın Belediye Meclisine havalesini;

Olurlarınıza arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; Eyüpsultan Belediyesine hibe yoluyla devredilen Alapa İnşaat Otomotiv Turizm Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'nin genel kurul işlemlerinin tamamlanabilmesi için Eyüpsultan Belediyesi tüzel kişiliğini Onur YILMAZ (T.C. 5********2) temsil etmesine, şirketi temsil ve ilzam yetkisinin tüzel kişi ortak ve müdür olarak Eyüpsultan Belediyesinde olmasına, tüzel kişi ortak ve müdür olarak Eyüpsultan Belediyesinin gerçek kişi temsilcisinin Onur YILMAZ (T.C.5*******2) olarak belirlenmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk Komisyonunun 09.12.2020 tarih ve 28 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oy çokluğu ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız