Belediye Meclisinin 04.05.2023 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 5. toplantı dönemi Mayıs ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; İmar Komisyonunun 03.05.2023 tarih ve 105 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

İMAR KOMİSYON RAPORU

Rapor No : 105

Rapor Tarihi : 03.05.2023

Konu : Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 125353 sayı ve 25.04.2023 tarihli yazısı.

KOMİSYON İNCELEMESİ

02.05.2023 tarihinde Meclis tarafından İmar Komisyonuna havale edilen teklifde;

Eyüpsultan İlçesi, Alibeyköy Mahallesi 30 Ada 36 Parsel sayılı taşınmaz 19.03.2005 t.t.li 1/1000ölçekli Alibeyköy Uygulama İmar Planı’nda TAKS:0.46 H:9.50 irtifalı konut alanında kalmaktadır.

Müellifince Alibeyköy Mahallesi 30 Ada 36 Parsel sayılı taşınmazın kısmen Küçükköy Deresi Koruma Kuşağına, kısmen max.TAKS:0.70, Yençok:4 Kat irtifalı ticaret alanına alınmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi hazırlanmıştır. Bahse konu plan değişikliği ile ilgili İSKİ, İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü ve İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’nden kurum görüşleri alınmıştır.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yazısında? “...Eyüpsultan İlçesi,Alibeyköy Mahallesi, 30 ada, 36 parselin bir kısmının Konut Alanı'ndan Ticaret Alanı'na alınmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin yukarıda belirtilen hususlara göre revize dilmesi kaydıyla, ilgili Belediye tarafından onaylanarak yürürlüğe girmesi halinde İdaremizce esas alınacaktır.” denilmektedir.

İBB Ulaşım Planlama Müdürlüğü yazısında? “... 1/1000 ölçekli Uygulama imar Planı değişikliği teklifi; Teklif yapılaşma şartlarının ulaşım taleplerini arttırıcı nitelik taşıdığı, Ulaşım talebini arttırıcı nitelikte alt fonksiyonlar içeren ticaret fonksiyonunun oluşturacağı otopark talebini karşılamaya yönelik "Otopark ihtiyacı, yürürlükteki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Otopark Yönetmeliğinde belirlenen otopark miktarları doğrultusunda karşılanacaktır." plan notunun bulunmadığı, belirlendiğinden bölgesel ulaşım sistemi açısından uygun bulunmamaktadır.

Bu doğrultuda bilgi alınması ve gereğinin yapılması hususu rica olunur.” denilmektedir.

Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü yazısında? "Sonuç olarak, yukarıda belirtilen hususların planlama aşamasında göz önüne alınması, yeni uygulamalar öncesinde yapılacak olan zemin etüt çalışmasında bu bilgilerin de değerlendirilmesi, 'Zemin ve Temel Etüdü Uygulama Esasları' ve 'Kazı Güvenliği ve Alınacak Önlemler' ile ilgili esaslara göre hazırlanması gereken zemin etüdü ile geoteknik rapor sonucuna göre gerekli görülmesi durumunda uygulama ve önlem projelerinin komşu parselleri de kapsayacak şekilde hazırlanarak tüm kazı, iksa vb. önlemlerin alınması ve bu doğrultuda uygulamaya gidilmesi koşuluyla, söz konusu 1/1000 ölçekli Uygulama imar Planı tadilatı konuya ilişkin yürürlükteki mevzuat ile yukarıda ve raporda açıklanan yerleşime uygunluk değerlendirmeleri ve diğer yer mühendislik hususları bakımından Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.” denilmektedir.

Müellifince hazırlanan Alibeyköy Mahallesi 30 Ada 36 Parsel sayılı taşınmazın kısmen Küçükköy Deresi Koruma Kuşağına, kısmen max.TAKS:0.70, Yençok:4 Kat irtifalı ticaret alanına alınmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi ile ilgili, kurum görüşleri, plan değişiklik paftaları ve plan açıklama raporu yazımız ekinde olup, uygun görülmesi halinde 3194 sayılı yasanın 8b maddesine göre Meclis'e havalesini arz ederim.denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuzun yapmış olduğu inceleme neticesinde; Alibeyköy Mahallesi 30 Ada 36 Parsel sayılı taşınmazın kısmen Küçükköy Deresi Koruma Kuşağına, kısmen max.TAKS:0.70, Yençok:4 Kat irtifalı ticaret alanına alınmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi incelenmiş olup; oy çokluğu ile kabulüne karar verilmiştir.

KARAR :

İmar Komisyonunun 03.05.2023 tarih ve 105 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oy çokluğu ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız