Belediye Meclisinin 04.05.2023 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 5. toplantı dönemi Mayıs ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 03.05.2023 tarih ve 55 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK+PLAN BÜTÇE ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 55

RAPOR TARİHİ : 03.05.2023

İLGİ : İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 28.04.2023 tarih ve 126268 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün yazısında; “06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere çevre illerde meydana gelen deprem sonrasında arama-kurtarma, koordinasyon, yardım malzemesi dağıtımı, aşevi, altyapı, iş makinesi operatörü, şoförlük, kent temizliği, ilaçlama, hasar tespit vb. çalışmalara destek vermek üzere Kurumumuzca personel görevlendirilmiştir.

Kurumumuzca yapılan görevlendirmelere dair isim listeleri İstanbul Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Afet Koordinasyon ve İskan Şube Müdürlüğü ve Yerel Yönetmimler Şube Müdürlüğüne yazılı, elektronik posta yoluyla; ayrıca toplu olarak günlük/günaşırı olmak üzere düzenli bir şekilde İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne elektronik posta olarak gönderilmiştir.

TALEP/SONUÇ

Kurumumuzca deprem bölgelerinde görevlendirilen personel, kendilerine tevdi edilen görevleri birbirleriyle ve zamanla yarışır nitelikte büyük bir özveri ile ifa etmişlerdir.

Bu bağlamda, ülke olarak yaşamış olduğumuz bu doğal afet günlerinde bir bütün olarak büyük bir dayanışma örneği göstermek suretiyle ilçemiz ve belediyemizin temsilcisi olarak hizmet ve çalışmalarını üstün gayret göstererek başarılı bir şekilde yürüten personelimize ilgisine göre, Memurlar için 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesi, Belediye Şirket Çalışanları için mer'i Toplu İş Sözleşmesi'nin 37. Maddesi hükümleri ile Taşeron Çalışanlar için mevzuatına binaen Belediye Meclisince tespit edilecek miktarda ödül ve Teşekkür Beratı verilmesi hususunda karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini, Olurlarınıza arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; Memurlar için 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesi, Belediye Şirket Çalışanları için mer'i Toplu İş Sözleşmesi'nin 37. Maddesi hükümleri ile Taşeron Çalışanlar için mevzuatına binaen 06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere çevre illerde meydana gelen deprem sonrasında bu doğal afet günlerinde bir bütün olarak büyük bir dayanışma örneği göstermek suretiyle ilçemiz ve belediyemizin temsilcisi olarak hizmet ve çalışmalarını üstün gayret göstererek başarılı bir şekilde yürüten ekli listede belirtilen personelimiz 4 gruba ayrılmış olup 1.’nci grupta bulunan 13 Arama Kurtarma personeli, Arama kurtarma ekibi ile çalışan 7 fen işleri işçisine, 18 Aşevi personeli, Aşevi personeli ile birlikte çalışan 1 personele olmak üzere toplam 39 kişiye net 5.000 TL, 2.’nci grupta bulunan 2 koordinatör, 24 hasar tespit, 6 şoför-operatör, 2 sağlık personeli, 4 ilaçlama personeli, 20 kent temizlik elemanı, 17 işçi, 50 destek personeli, 2 destek personeli-marangoz, 63 şoför, 5 usta, 1 tesisat ustası, 1 güvenlik 2 bekçi olmak üzere, toplam 199 kişiye net 3.000 TL, 3.’ncü grupta bulunan 4 ve 5 gün görev alan 11 personele net 2.000 TL ödül verilmesi, toplam 295 personelimize teşekkür beratı verilmesi ve 4.’ncü grupta bulunan 5 başkan yardımcısı, 2 meclis üyesi, 7 müdür, 2 Esbaş yönetim kurulu üyesi olmak üzere 16 kişi ile 3 gün ve daha az görev alan 30 olmak üzere toplam 46 kişiye teşekkür beratı verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 03.05.2023 tarih ve 55 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız