Belediye Meclisinin 09.12.2021 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 3. toplantı dönemi Aralık ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 08.12.2021 tarih ve 38 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK VE PLAN BÜTÇE ORTAK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 38

RAPOR TARİHİ : 08.12.2021

İLGİ : Etüd Proje Müdürlüğünün 23.11.2021 tarih ve 44475 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Etüd Proje Müdürlüğünün yazısında;

“İlgi : a) 24.06.2004 tarih ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu.

b) 06.08.2013 tarih ve 2013/8 sayılı Genelge.

c) 15.12.2020 tarih ve 2786009 sayılı Orman Genel Müdürlüğü, İstanbul

Orman Bölge Müdürlüğü kesin izin oluru.

ç) 24.06.2020 tarih ve 1724460 sayılı Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge

Müdürlüğü yer seçim uygunluk yazısı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 06.08.2013 tarih ve 2013/8 sayılı “Geçici Hayvan Bakımevi Yapımı İle İlgili Ödenek Tahsisi Hakkında” genelgede “5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 19 uncu maddesinde ‘Ev ve süs hayvanlarının korunması amacıyla bakımevleri ve hastaneler kurmak; buralarda bakım, rehabilitasyon, aşılama ve kısırlaştırma gibi faaliyetleri yürütmek için, başta yerel yönetimler olmak üzere diğer ilgili kurum ve kuruluşlara Bakanlıkça uygun görülen miktarlarda mali destek sağlanır.’ hükmü yer almaktadır. Bununla birlikte, Hayvanları Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin 51’nci maddesinin birinci fıkrasında “5199 sayılı Kanun hükümleri gereğince Bakanlık bütçesine konan ödenekten bu Yönetmelik kapsamında yapılacak iş ve işlemlere ilişkin desteklemelerden il özel idareleri ve yerel yönetimler yararlanır” hükmü bulunmaktadır.

Aynı genelgede;

“Geçici bakımevi yapımı ile ilgili ödenek talebinde bulunan yerel yönetimler aşağıda belirtilen şartlı nakdi yardım talebi için istenen belgelerle il şube müdürlüklerine müracaat ederler.

1. Geçici bakımevi yapımı ile ilgili Yerel yönetimin yetkili birimince alınacak karar,
  2. ……” denilmektedir.

TALEP/SONUÇ: Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Orman İşletme Şefliği sınırlarında 12.434,00 m alanda müdürlüğümüzce uygulama projeleri hazırlanan “Sokak Hayvanları Bakımevi” nin yapıma için ilgili ödenekten faydalanabilmek amacıyla ödeneğin ilgili kurumlardan talep edilmesi ve kullanılması için Belediye Başkanı Deniz Köken’in yetkili kılınması hususunda karar alınmak üzere yazımız ve eklerinin Meclise havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; Eyüpsultan İlçesi, Kemerburgaz Orman İşletme Şefliği sınırlarında 12.434,00 m alanda belediyemizce uygulama projeleri hazırlanan “Sokak Hayvanları Bakımevi” nin yapımı için ilgili ödenekten faydalanabilmek amacıyla ödeneğin ilgili kurumlardan talep edilmesi ve kullanılması için Belediye Başkanı Deniz KÖKEN’e yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk+Plan Bütçe Ortak Komisyonunun 08.12.2021 tarih ve 38 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.