Belediye Meclisinin 09.12.2021 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 3. toplantı dönemi Aralık ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; İmar Komisyonunun 08.12.2021 tarih ve 70 sayılı raporu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

İMAR KOMİSYON RAPORU

Rapor No : 70

Rapor Tarihi : 08.12.2021

Konu : Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 45992 sayı, 02.12.2021 tarihli yazısı.

KOMİSYON İNCELEMESİ

06.12.2021 tarihinde Meclis tarafından İmar Komisyonuna havale edilen teklifte;

“Eyüpsultan İlçesi sınırları içerisindeki meri imar planlarının iyileştirilmesi amacıyla tarafımızca analiz çalışmaları yapılmakta olup gerekli görülen yerlerde plan revizyonları yapılmaktadır.

09.05.2010 t.t.’li Kemerburgaz 1. Etap Merkez Revizyon Uygulama İmar Planı’nda yapılan incelemeler sonucu Ticaret+Konut Alanları ile ilgili maksimum derinlik 20 M. İbaresinin uygulamada sorunlara yol açtığı tespit edilmiştir. Bu sorun, Konut Alanı’nda kalan parsellerde yaşanabileceği öngörülen otopark alanı belirleme sorunu ile entegre olarak çalışılmış ve aynı adada bulunan Ticaret+Konut ve Konut parsellerinin tevhid edilmesi durumunda yeni oluşacak parsel bünyesinde otopark alanı belirlenmesi teşvik edilmek istenmiştir.

Bu amaçla plan notlarının T+K başlığı altında bulunan “…MAKSİMUM BİNA DERİNLİĞİ 20 M…” ibaresinin iptal edilmesi ve yine aynı başlık altına “OTOPARK İHTİYACININ PARSEL BÜNYESİNDE KARŞILANMASINI TEŞVİK ETMEK AMACIYLA T+K ALANINDA KALAN PARSELLER 40 M. DERİNLİĞİ GEÇMEMEK ŞARTI İLE KONUT ALANINDA KALAN PARSELLER İLE TEVHİD EDİLEREK UYGULAMA YAPILABİLİR. BU DURUMDA TEVHİD SONRASI OLUŞAN PARSELDE T+K ALANINDA KALAN PARSEL İÇİN VERİLEN YAPILAŞMA ŞARTLARI VE YAPILAŞMA HÜKÜMLERİ UYGULANIR. BU PARSELLERDE OTOPARK İHİTYACININ PARSEL BÜNYESİNDE KARŞILANMASI ZORUNLUDUR.” notunun eklenmesine yönelik plan notu değişikliği teklifi hazırlanmıştır.

TALEP/SONUÇ: 09.05.2010 t.t'li Kemerburgaz 1. Etap Merkez Revizyon Uygulama İmar Planı plan notu değişikliğine ilişkin plan paftası ve raporu yazımız ekinde olup uygun görülmesi halinde 3194 sayılı yasanın 8b maddesine göre Meclis'e havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuzun yapmış olduğu inceleme neticesinde: Kemerburgaz 1.Etap Merkez Revizyon Uygulama İmar Planı, Ticaret + Konut Alanları Plan Notu’na ilişkin uygulamayı kolaylaştırıcı ve otopark ihtiyacına yönelik yapıldığından, 1/1000 ölçekli Plan Değişikliği incelenmiş olup; oy birliği ile uygun görülmüştür.

KARAR :

İmar Komisyonunun 08.12.2021 tarih ve 70 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız