Belediye Meclisinin 10.01.2019 tarihinde yapılan 7. seçim dönemi 5. toplantı dönemi Ocak ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk Komisyonunun 09.01.2019 tarih ve 152 sayılı raropu Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO: 152

RAPOR TARİHİ: 09.01.2019

İLGİ: Destek Hizmetleri Müdürlüğünün 07.01.2019 tarih ve 532 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

Destek Hizmetleri Müdürlüğünün yazısında;

“İlgi : a) 02/07/2018 tarihli ve 2018/29 sayılı yazı.

b) 27/12/2018 tarihli ve 2018/47 sayılı yazı.

02.07.2018 tarih ve 22822 sayılı ilgiye istinaden Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Eyüpsultan Belediye Başkanlığınca birlikte yürütülmesi planlanan güvenlik ve asayiş projesi kapsamında her mahallemize bir ekip gönderilmesi, ayrıca asayiş ve güvenlik hizmetlerinin daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi için her mahallemize bir ekip projesi kapsamında görevlendirilme yapılabilmesi için mevcut araçlarımızın yetersiz olduğundan dolayı güvenlik hizmetlerinde kullanılmak kaydıyla, yakıt ihtiyaçlarının tarafımızca karşılanmak üzere ilgi sayılı yazımızla en az 9 adet Ford - Corneo araç, 1 adet binek oto tahsis edilmesi için talepte bulunulmuştur.

27.12.2018 tarih ve 42840 sayılı ilgiye istinaden asayiş, güvenlik ve trafik hizmetlerinde kullanılmak üzere Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Eyüpsultan Belediye Başkanlığının birlikte yürüttüğü etkin çalışma kapsamında yasak park ve trafik akışını engelleyen araçların çekilebilmesi için 1 adet çekici araca ihtiyaç duyulduğu belirtilmektedir.

5393 sayılı Belediye Kanununun 75 inci maddesinde "Belediye,belediye meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda " (b) fıkrasında ise "Mahalli idareler ile merkezi idareye ait asli görev ve hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla gerekli ayni ihtiyaçları karşılayabilir ,geçici olarak araç ve personel temin edilebilir"denilmektedir.

Belediye Kanununun ilgili maddesine istinaden, Belediyemizin hizmet satın alma yoluyla kiralama yaparak, yakıt ihtiyacı, şoförlük hizmeti, trafik kazalarında zarar gören şahıslara karşı sorumlulukları Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğünden, diğer tüm giderleri Belediyeden ( kiraya veren şirketten ) olmak üzere mevcut protokolün bitiş tarihi olan 04.08.2018'den 30.04.2019 tarihine kadar tahsisinin yapılabilmesi için yazımızın Belediye Meclisine havalesini olurlarınıza arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde; belediyemizin hizmet satın alma yoluyla kiralama yaparak, yakıt ihtiyacı, şoförlük hizmeti, trafik kazalarında zarar gören şahıslara karşı sorumlulukları Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğünden, diğer tüm giderleri Belediyeden (kiraya veren şirketten) olmak üzere mevcut protokolün bitiş tarihi olan 04.08.2018'den 30.04.2019 tarihine kadar tahsisinin yapılabilmesi komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk Komisyonunun 09.01.2019 tarih ve 152 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.