Belediye Meclisinin 06.04.2023 tarihinde yapılan 8. seçim dönemi 5. toplantı dönemi Nisan ayı Meclis toplantısı 2. birleşiminin Komisyondan gelen raporlar bölümünde; Hukuk Komisyonunun 05.04.2023 tarih ve 89 sayılı teklifi Başkanlık Divanı tarafından Meclise hitaben okundu.

HUKUK KOMİSYON RAPORU

RAPOR NO : 89

RAPOR TARİHİ : 05.04.2023

İLGİ : İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 28.03.2023 tarih ve 120380 sayılı yazısı

KOMİSYON İNCELEMESİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün yazısında;

“4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ile yerel yönetimlerde "Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi" yapılması imkanı tanınmıştır. Aynı Kanunun 32. maddesinde "... sosyal denge tazminatının ödenmesine belediyelerde belediye başkanının teklifi üzerine belediye meclisince ... karar verilmesi halinde...ilgili mahalli idarede en çok üyeye sahip sendikanın genel başkanı veya sendika yönetim kurulu tarafından yetkilendirilecek bir temsilcisi ile belediyelerde belediye başkanı...arasında...sözleşme yapılabilir." denilmektedir.

TALEP/SONUÇ: Belediyemizde görev yapan kamu görevlilerine Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi, ödenecek tutar ile sözleşme içeriğinin belirlenmesi ve yetkili sendika olan BEMBİRSEN ile Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalanması için Belediye Meclisince Belediye Başkanına yetki verilmesi için Belediye Meclisine havalesini arz ederim.” denilmektedir.

KOMİSYON GÖRÜŞÜ

Komisyonumuz yapmış olduğu incelemeler neticesinde, Belediyemizde görev yapan kamu görevlilerine Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi, ödenecek tutar ile sözleşme içeriğinin belirlenmesi ve yetkili sendika olan BEMBİRSEN ile Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi komisyonumuzca uygun görülmüş olup,

Takdiri meclise arz olunur.

KARAR :

Hukuk Komisyonun 05.04.2023 tarih ve 89 sayılı raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama neticesinde oybirliği ile kabul edildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız